Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svendsen banket Bø

Sterkest i sesongens første superduell.

NY SESONG: Tarjei Bø (t.v.) og Emil Hegle Svendsen utkjempet mange dueller på snø i fjor. I dag tok Svendsen første stikk i den nye sesongen. Foto: Anders Skjerdingstad
NY SESONG: Tarjei Bø (t.v.) og Emil Hegle Svendsen utkjempet mange dueller på snø i fjor. I dag tok Svendsen første stikk i den nye sesongen. Foto: Anders Skjerdingstad Vis mer

NATRUDSTILEN (Dagbladet): Skiskyttersesongen 2010/11 handlet i hovedsak om to mann, de norske romkameratene Emil Hegle Svendsen (25) og Tarjei Bø (22).

Og det var yngstemann Bø som stort sett trakk de lengste stråene. Ikke bare ble han VM-konge med tre gull- og to bronsemedaljer i Khanty-Mansiysk. Stryningen snek seg også fem poeng foran trønderen i verdenscupen sammenlagt.

Dermed handlet det om å gjenreise tapt ære for Emil Hegle Svendsen i sommerens aller første testløp på Natrudstilen ved Sjusjøen tirsdag morgen. Distansen var 12,5 km fellesstart.
 

Skrubbsår og seier En duell Svendsen gikk seirende ut av. Og det til tross for at han falt og skrubbet opp den ene leggen tidlig i løpet.

- Utrolig dårlig av meg, sier Tarjei Bø til Dagbladet umiddelbart etter målgang.

Han bommet tre ganger og måtte se seg slått med 22 sekunder. Også Svendsen skjøt tre bomskudd. Hadde Bø skutt fullt på siste stående, hadde det vært dødt løp før avslutningsrunden.

- Jeg er nesten glad vi ikke gikk ut likt. Da hadde det blitt en fryktelig sisterunde, erkjenner en Bø ærlig.

- Stinne av trening Selv om Emil Hegle Svendsen vant, hadde heller ikke han den helt gode følelsen underveis.

- Det gikk rett og slett fryktelig tungt, bekrefter han.

Kanskje ikke så rart. Testløpet fant sted på dag ti av en elleve dager lang samling. Rundt 30 timer fysisk trening er lagt ned på ei drøy uke.

- De er veldig stinne av trening, så det er ikke rart de føler seg tunge på slutten av ei slik trening. Men jeg tror de har veldig godt av å presse hverandre, sier trener Torgeir Bjørn.

Mannefall At samlinga har vært lang og tung, sier kanskje deltakelsen det meste om. Det ble mannefall før start, og Bø og Svendsen var faktisk de eneste som stilte til start.

Lars Berger og Ronny André Hafsås er blitt forkjølet i løpet av samlinga. Alexander Os sliter med å finne seg selv. Og Ole Einar Bjørndalen er altså hjemme i Østerrike med en øm rygg.

Men selv om deltakelsen var tynn, smakte seieren godt for Emil Hegle Svendsen.

- Det er alltid mye prestisje i å slå han der, sier Svendsen — og ser bort på kompisen med et bredt glis.

OPPSKRUBBET: Seieren kostet Emil Hegle Svendsen et skrubbsår på venstre legg. Foto: Anders Skjerdingstad
OPPSKRUBBET: Seieren kostet Emil Hegle Svendsen et skrubbsår på venstre legg. Foto: Anders Skjerdingstad Vis mer