Svendsen dropper tanken om å legge opp: - Nå er skiskyting jævlig artig

Gleden er tilbake.

NY MOTIVASJON: Emil Hegle Svendsen har vurdert å legge opp etter denne sesongen, men det er det lite som tyder på at han kommer til å gjøre sånn det ser ut nå. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
NY MOTIVASJON: Emil Hegle Svendsen har vurdert å legge opp etter denne sesongen, men det er det lite som tyder på at han kommer til å gjøre sånn det ser ut nå. Foto: Geir Olsen / NTB ScanpixVis mer

SJUSJØEN (Dagbladet): Emil Hegle Svendsen (30) stilte ikke til start da Simon Schempp vant gårsdagens skiskytteråpning foran Tarjei Bø og Simon Fourcade.

Trønderen har slitt med sykdom den siste tida, og har gått glipp av flere dager med trening. Det var usikkert om han ville stille på dagens fellesstart, men som Dagbladet meldte i går kveld, er han friskmeldt av landslagslege Ola Berger.

Det betyr at publikum på Sjusjøen får se både Svendsen og Ole Einar Bjørndalen, i tillegg til de andre landslagsgutta, på dagens fellesstart. Bjørndalen hadde allerede før helga bestemt seg for å droppe gårsdagens renn.

Strålende grunnlag Emil Hegle Svendsen starter med en viss usikkerhet på grunn av sykdommen i formiddag, men kan uansett trøste seg med at sesongoppkjøringen har vært av det glitrende slaget.

Han har nemlig trent mer enn noengang tidligere før denne sesongen.

- Sammenliknet med i fjor er det veldig stor forskjell, men treningsmengden er ikke så annerledes enn da jeg gikk på mitt forteste for fire år siden. Faktisk så har jeg trent enda litt mer enn det. Da lå jeg på 90 timer i måneden, nå er det litt mer, sier han til Dagbladet.

Hardkjøret før sesongen står i sterk kontrast til Svendsens følelse etter den mislykkede sesongen i fjor. Etter unormalt svak innsats i verdenscupen og et gullfritt VM var han så drittlei at han vurderte å legge opp.

- Det var ingen dritdårlig sesong, men det var dritkjedelig å bli gått fra av folk du vanligvis leker med i sporet. Den følelsen har jeg aldri lyst til å kjenne på igjen, sa Svendsen til Dagbladet i sommer.

- Jævlig artig 30-åringen uttalte til NRK så seint som i oktober at denne sesongen kan bli hans siste, men den tanken går han langt i å droppe nå.

- Det er jævlig artig å drive på med skiskyting sånn som det er nå. Bare å være på samling og trene er moro. Sånn det ser ut nå, kan jeg ikke se for meg at det er min siste sesong. I fjor var det annerledes, men nå er det det artigste jeg vet, sier han til Dagbladet.

- Har den nye motivasjonen mye med VM på hjemmebane å gjøre?

- Ja, det har vært en stor motivasjon, men det handler også om at jeg vil utvikle meg treningsmessig og bli mer robust, sier Svendsen.

Den første muligheten til å vise at «Super-Svendsen» fortsatt er super kommer klokka 11 i formiddag.