VIL IKKE LÆRE:  Svenske Björn Ferry tror ikke Emil Hegle Svendsen vil lære stort av at han, Tarjei og Johannes Bø er bøtelagt etter fyll og hærverk i en verdenscuphelg. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
VIL IKKE LÆRE: Svenske Björn Ferry tror ikke Emil Hegle Svendsen vil lære stort av at han, Tarjei og Johannes Bø er bøtelagt etter fyll og hærverk i en verdenscuphelg. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

- Svendsen er såpass stinn av penger at han driter i det der

Ferry tror ikke Svendsen kommer til å lære.

(Dagbladet): De norske skiskytterguttas fyllekule går ikke upåaktet hen i vårt kjære naboland Sverige.

I en e-post til en rekke landslagsløpere opplyses det om at tre løpere drakk alkohol, badet i sjøen og begikk det Skiskytterforbundet anser som hærverk: De tappet luft fra dekkene til ulike nasjoner og serviceteam utenfor hotellet.

Stinn av penger Handlingene til Emil Hegle Svendsen, Tarjei og Johannes Bø gikk blant annet ut over våre naboer og deres dekk.

Den største svenske skiskytterprofilen, Björn Ferry, mener at hele saken underbygger Emil Hegle Svendsens image som «bad boy».

Svensken mener Hegle Svendsen absolutt har råd til at skiskytterforbundet vil holde tilbake bonuser på opptil 100 000 kroner.

- Svendsen er såpass stinn av penger at han driter i det der. Hadde det vært en selv, hadde man synes det hadde vært en saftig bot, men han har vel noen nuller til på kontoer, sier Ferry til Expressen.

- Dette vil bare underbygger hans image som «bad boy», sier den svenske skiskytteren.

- Hørte rykter Ferry fikk selv to førsteplasser og en andreplass under verdenscuphelga i Pokljuka - langt bedre enn trekløveret som havnet på glattisen.

Björn Ferry forteller til avisa at han hørte rykter om nordmennenes fuktige kveld.

- Jeg hørte rykter om et casinobesøk, og at noen hadde badet i sjøen. Men så selv ikke noe av det, fortsetter Ferry.

Dagen etter var det ikke bare den svenske skiskytterbussen som hadde dekk som var tappet for luft.

- Da vi skulle kjøre til treningen fredag, så var det en av de østerriske trenerne som sto der og var forbanna. Da hadde de sluppet ut luft, og han måtte kjøre med noen andre, forteller skiskytteren.

- Ingen effekt At Hegle Svendsen og brødrene Bø tappet den svenske skiskytterbussen for luft synes Ferry var middels artig.

STINN:  - Svendsen er såpass stinn av penger at han driter i det der. Hadde det vært en selv, hadde man synes det hadde vært en saftig bot, men han har vel noen nuller til på kontoer, sier Ferry til Expressen. 
Foto: Maja Suslin / TT / NTB Scanpix
STINN: - Svendsen er såpass stinn av penger at han driter i det der. Hadde det vært en selv, hadde man synes det hadde vært en saftig bot, men han har vel noen nuller til på kontoer, sier Ferry til Expressen. Foto: Maja Suslin / TT / NTB Scanpix Vis mer

- Det var småmorsomt, men det gjorde det vanskelig. Smørerne våre trodde jo at det var en punktering, siden man ikke tror at noen går rundt og tapper luft, sier Ferry.

Men det er absolutt ikke det verste han har hørt om.

- Jeg har hørt om verre ting. Det finnes jo de som har spikra igjen smøreboder, slik at man ikke har kunnet ta seg inn, sier han til Expressen, men understreker at han ikke har noen planer om å ta igjen.

Ferry mener det er bra at Norges Skiskytterforbund har satt foten ned.

- Ja, det skal man gjøre. Man representerer jo landet og forbundet sitt, så det er helt greit at de får bøter. Men jeg tror ikke at dette vil ha noen effekt på Svendsens oppførsel, sier han.

Beskjeden fra Norges Skiskytterforbund er at om noe lignende gjentar seg, kan det ende med startnekt i verdenscupen.