Svendsen friskmeldt - går morgendagens fellesstart

Har fått grønt lys.

FRISKMELDT: Emil Hegle Svendsen har fått grønt lys av landslagslege Ola Berger. Det betyr at han stiller på morgendagens skiskytterfellesstart på Sjusjøen. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
FRISKMELDT: Emil Hegle Svendsen har fått grønt lys av landslagslege Ola Berger. Det betyr at han stiller på morgendagens skiskytterfellesstart på Sjusjøen. Foto: Geir Olsen / NTB ScanpixVis mer

SJUSJØEN (Dagbladet): Emil Hegle Svendsen (30) stilte ikke til start da Simon Schempp vant dagens skiskytteråpning foran Tarjei Bø og Simon Fourcade.

Trønderen har slitt med sykdom den siste tida, og har gått glipp av flere dager med trening. Derfor valgte han å stå over for å være på den sikre siden før resten av VM-sesongen.

Da Dagbladet snakket med Svendsen i går var han usikker på om han i det hele tatt ville gå renn på Sjusjøen denne helga.

- Sånn jeg ser det er det 70-30 om jeg går på søndag, men du får høre med legen lørdag. Det er han som bestemmer. Jeg gikk en hardøkt torsdag, og det gikk greit, sa Svendsen til Dagbladet.

Og hva sier legen? Jo, Svendsen går altså i morgen.

- Planen er at Emil går i morgen. Han føler seg bra, og er klar til start. Etter en sykdomsperiode er det viktig å trene seg opp igjen, og det har fungert, sier lege for landslagsgutta, Ola Berger, til Dagbladet.

Svendsen sa til Dagbladet i går at han ikke er bekymret for at sykdomsperioden rett før sesongstart skal kunne påvirke innsatsen under VM i Holmenkollen i mars.

- På kort sikt er det ikke optimalt å ha vært syk nå, men på lang sikt har det ikke noe å si. Det trenger ikke å være så dumt med et avbrekk heller, sa trønderen.

• Morgendagens fellesstart for gutta starter klokka 11, og sendes direkte på NRK1.

LANDSLAGSLEGE: Ola Berger.
LANDSLAGSLEGE: Ola Berger. Vis mer