BARE NESTEN: Emil Hegle Svendsen leverte et bra renn på sprinten i Ruhpolding, men innrømmer at det var et galt valg å starte i den første pulja. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
BARE NESTEN: Emil Hegle Svendsen leverte et bra renn på sprinten i Ruhpolding, men innrømmer at det var et galt valg å starte i den første pulja. Foto: Terje Bendiksby / NTB ScanpixVis mer

Svendsen innrømmer taktisk bommert

Havnet utenfor pallen i Ruhpolding.

(Dagbladet): Emil Hegle Svendsen gikk et godkjent langrenn under sprinten i tyske Ruhpolding i kveld, men havnet på 4. plass etter det han omtaler som en bommert.

Trønderen valgte nemlig å starte i den aller første pulja, og innrømmet etterpå at han burde startet seinere - noe blant annet den suverene vinneren Martin Fourcade gjorde.

- Må satse
Skiforholdene i Ruhpolding ble nemlig bedre i løpet av konkurransen.

- Henrik, Tarjei og jeg bomma kanskje litt der. Men skal man vinne, må man satse, og i dag satsa vi på feil pulje, sier Svendsen på spørsmål fra NRK om ham bommet på puljevalget.

Verdenscupleder Martin Fourcade vant overlegent i kveld, mens Svendsen altså ble best av de norske på 4. plass. Trønderen skjøt på seg en strafferunde.

Fourcade delte pallen med russerne Jevgenij Justjugov og Andrej Makovejev.

Norsk overraskelse
Tarjei Bø skjøt feilfritt, men var ikke rask nok i sporet, og endte på sjuendeplass.

Den positive norske overraskelsen var Lars Helge Birkeland, som havnet på plassen foran.

Erlend Bjøntegaard (1 bom) ble nummer 37, Lars Berger (3) nummer 43 og Henrik L'Abée-Lund (3) nummer 50.