Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svendsen klinket til og sikret stafettseieren for Norge

Kruttsterk laginnsats.

FRA START: Ole Einar Bjørndalen satte standarden med en god første etappe, og resten av laget fulgte opp. Til slutt ble det seier på de norske gutta på stafetten i Ruhpolding. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FRA START: Ole Einar Bjørndalen satte standarden med en god første etappe, og resten av laget fulgte opp. Til slutt ble det seier på de norske gutta på stafetten i Ruhpolding. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Etter forrige ukes forsmedelige nederlag skulle Norge reise kjerringa på dagens stafett i Ruhpolding.

Sterk laginnsats Ole Einar Bjørndalen gikk ankeretappen da Russland ble for sterke for nordmennene i Oberhof, men i dag fikk han i alle fall en personlig revansje da han bare brukte ett ekstraskudd, og sendte ut Erlend Bjøntegaard på den andre etappen.

24-åringen gjorde også en god figur, men med ett ekstraskudd måtte han slippe Slovenia som vekslet først etter halvgått stafett.

Johannes Thingnes Bø tok raskt inn forspranget, og på tross av tre ekstraskudd på sin stående skyting sendte han Emil Hegle Svendsen ut sammen med tyske Simon Schempp.

Duoen fulgte hverandre som skygger, men på siste skyting måtte Svendsen strekke seg etter et ekstraskudd mer enn tyskeren og havnet sju sekunder bak.

Men sju sekunder var ikke på noen måte nok for Schempp. Svendsen tok ham raskt igjen, og da han satte inn støtet 300 meter fra mål var tyskeren sluttkjørt.

Nervøs De norske gutta var naturlig nok fornøyd med innsatsen etter løpet da de snakket med NRK. Bjørndalen lanserte også muligheten for at førsteetappen kan bli hans etappe videre framover.

- Det kan hende jeg blir førsteetappeløper denne sesongen, men det er også andre som er aktuelle. Det kan også bli tredje på meg, sier han.

Bjøntegaard, som kronglet litt på stående skyting, avslørte at nervene holdt på å spille ham et puss.

- Jeg har vært skikkelig nervøs helt siden jeg sto opp. Det er skikkelig trøkk her i Ruhpolding, så man må virkelig være skjerpet. På stående hadde jeg ladekluss og ble litt nervøs. Heldigvis greide jeg å få ned blinken med ett ekstraskudd, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media