Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fourcade vant sprinten i Oberhof:

Svendsen med drømmeløp, men ble snytt for seieren

Slått med 8 sekunder.

NUMMER TO: Emil Hegle Svendsen traff på ti av ti, men ble slått av Martin Fourcade i sporet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
NUMMER TO: Emil Hegle Svendsen traff på ti av ti, men ble slått av Martin Fourcade i sporet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Franske Martin Fourcade traff på ti av ti skudd og vant skiskyttersprinten i Oberhof.

Det ble likevel et sekunddrama med Emil Hegle Svendsen som også skjøt fullt hus med et seinere startnummer. Sekundene tikket derimot franskmannens vei og i mål skilte 8,1 sekunder.

- Jeg hadde ingen forventninger og er veldig fornøyd. Jeg kjente jeg var litt rusten og det satt ikke helt, men jeg var veldig sliten på slutten, sier Emil Hegle Svendsen til NRK.

- Fourcade frykter oss nå. Han skjelver i buksene, sier Svendsen videre.

Johannes Thingnes Bø (2+0) ble nummer tre. 10, 2 sekunder bak vinneren, til tross for to (!) strafferunder. Thingnes Bø leverte nemlig supert i sporet og slo Fourcade med 27,9 sekunder i ren langrennstid.

Thingnes Bø gikk først ut av de norske som nummer 10, og åpnet svakt med to bom på liggende. Dermed skulle han i utgangspunktet være sjanseløs på en topplassering, men superfart i sporet og fullt hus på stående sendte Thingnes Bø tilbake i kampen.

Den var dermed en veldig god norsk innsats på sprinten, med Svendsen på 2. plass, Thingnes Bø på 3. plass og Tarjei Bø som nummer fem.

Ole Einar Bjørndalen skuffet med to bom totalt og havnet langt nede på resultatlistene som nummer 52.

Bø-bom

Tarjei Bø (0+1) åpnet med fullt hus på liggende og var raskere ut fra første skyting enn Martin Fourcade. På stående fikk Bø én bom og dermed røk sjansen for seier. Han var i mål 26,9 sekunder bak Fourcade og til 4. plass.

Lars Helge Birkeland (1+0) hadde bare én bom på liggende, men det holdt ikke til en plassering helt i toppen. Han ble nummer 15.

Henrik L'Abée-Lund (2+2) startet med to bom på liggende, og fulgte opp med to bom på stående. Han havnet til slutt på 38. plass.

Bjørndalen-spenning

Ole Einar Bjørndalen startet med to bom på liggende og gikk ut som nummer 81. Dermed var løpet ødelagt. Han fulgte opp med fullt hus på stående, men havnet langt nede på resultatlistene. Han var 2:15,5 bak vinneren i mål og på 52. plass.

For Bjørndalen haster det å finne OL-formen etter en svak sesongstart før jul. Plasseringene i individuelle renn var 18 - 31 - 18 - 28 - 46 før i dag.

Superveteranen trenger gode prestasjoner for å vise at han fortjener å gå OL-distansene, der bare fire herrer får gå hver enkelt.

Det er fortsatt håp for alle til å vise seg fram. Siste innstilling av løpere til OL-troppen blir gjort etter verdenscupen i Ruhpolding (9.-14. januar).

Lørdag er det jaktstart for skiskytterne. Søndag er det stafett.

Artikkelen oppdateres med endelig resultater.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!