Fourcade vant sprinten i Oberhof:

Svendsen med drømmeløp, men ble snytt for seieren

Slått med 8 sekunder.

NUMMER TO: Emil Hegle Svendsen traff på ti av ti, men ble slått av Martin Fourcade i sporet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
NUMMER TO: Emil Hegle Svendsen traff på ti av ti, men ble slått av Martin Fourcade i sporet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Franske Martin Fourcade traff på ti av ti skudd og vant skiskyttersprinten i Oberhof.

Det ble likevel et sekunddrama med Emil Hegle Svendsen som også skjøt fullt hus med et seinere startnummer. Sekundene tikket derimot franskmannens vei og i mål skilte 8,1 sekunder.

- Jeg hadde ingen forventninger og er veldig fornøyd. Jeg kjente jeg var litt rusten og det satt ikke helt, men jeg var veldig sliten på slutten, sier Emil Hegle Svendsen til NRK.

- Fourcade frykter oss nå. Han skjelver i buksene, sier Svendsen videre.

Johannes Thingnes Bø (2+0) ble nummer tre. 10, 2 sekunder bak vinneren, til tross for to (!) strafferunder. Thingnes Bø leverte nemlig supert i sporet og slo Fourcade med 27,9 sekunder i ren langrennstid.

Thingnes Bø gikk først ut av de norske som nummer 10, og åpnet svakt med to bom på liggende. Dermed skulle han i utgangspunktet være sjanseløs på en topplassering, men superfart i sporet og fullt hus på stående sendte Thingnes Bø tilbake i kampen.

Den var dermed en veldig god norsk innsats på sprinten, med Svendsen på 2. plass, Thingnes Bø på 3. plass og Tarjei Bø som nummer fem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer