Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svendsen og Bjørndalen sørget for dobbelt norsk på Sjusjøen

Sterk sesongåpning av gutta.

I RUTE: Helge Svendsen startet sesongen med seier på Sjusjøen i dag. Ole Einar Bjørndalen tok andreplassen. Dermed ser det ut til at gutta er i god form da den viktige OL-sesongen starter. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
I RUTE: Helge Svendsen startet sesongen med seier på Sjusjøen i dag. Ole Einar Bjørndalen tok andreplassen. Dermed ser det ut til at gutta er i god form da den viktige OL-sesongen starter. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Emil Hegle Svendsen (28) fikk lørdag en kjempestart på skiskyttersesongen med seier på sprinten på Sjusjøen. Til tross for én bom gikk han helt til topps.

Norges kanskje største skiskytterhåp før OL i Sotsji i februar viste at han er i form lørdag. Med én bom på den første skytingen lå både Ole Einar Bjørndalen og Johannes Thingnes Bø bedre an. Men Svendsen leverte feilfritt på annen skyting og gikk kjapt i sporet.

- Jeg har mer å gå på, men dette var en god gjennomkjøring. Det fungerte veldig bra for meg og var en god bekreftelse. Spesielt stående skyting var bra, oppsummerte Svendsen til NRK.

- Jeg har ikke kjørt hardøkter på ski ennå, så det fungerte overraskende bra, sa fjorårets VM-konge.

Svendsen kunne tikke inn 7,1 sekunder foran Bjørndalen, som med ti treff og to fulle hus endte på annenplass. Franske Simon Desthieux endte på 3.-plass, 20 sekunder bak Svendsen.

- Det første rennet i sesongen er alltid spennende. Jeg hadde forventet at jeg skulle gå bedre på ski enn jeg gjorde, samtidig som jeg ikke forventet at jeg skulle skyte fullt hus, sa Bjørndalen.

Lillebror Bø pådro seg én bom på det aller siste skuddet og endte til slutt på en 7.-plass. Han ble slått av tyske Andreas Birnbacher på fjerdeplass, franske Martin Fourcade og Alexander Os ble nummer fem og seks.

Storebror Tarjei Bø sto over rennet.

(NTB)