Oslo 20191008. 
Sigurd Rosted under treningen til fotballandslaget på Åråsen stadion før EM-kvalifiseringskampene mot Spania og Romania.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Oslo 20191008. Sigurd Rosted under treningen til fotballandslaget på Åråsen stadion før EM-kvalifiseringskampene mot Spania og Romania. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Svendsen og Rosted scoret: - Fantastisk deilig

Sander Svendsen (for OB) og Sigurd Rosted (for Brøndby) scoret hvert sitt mål da grunnserien i dansk superliga fotball ble avsluttet søndag.

Publisert

Rosted så ut til å ha berget poeng for Brøndby da han stanget inn 2-2 på et frispark borte mot Horsens, men hjemmelaget fikk seiersmålet da innbytter Peter Therkildsen nikket inn 3-2 på overtid.

– Vi startet kampen bra, men etter pause var vi ikke gode nok. Vi kan ikke spille to så forskjellige omganger, sa Rosted til Brøndbys nettsted.

– Jeg har scoret en del mål for mine tidligere klubber, men først i dag lyktes det for Brøndby. Det var deilig å se den gå inn, men nå er det viktigste å se framover mot sluttspillet.

Svendsen satte inn 2-0-målet i OBs 3-1-seier over Esbjerg. Laget lå an til å bli nummer åtte og selv få velge gruppe i nedrykkssluttspillet, men Horsens' vinnermål sendte Odense-laget ned på 9.-plassen.

– Scoringen min var et forferdelig innlegg, men den gikk i mål, og det var fantastisk deilig, sa Svendsen i et intervju på klubbens nettsted. Han satte pris på å avslutte grunnserien med en god kamp etter en tung periode.

Brøndby endte på fjerdeplass i grunnserien og skal fullføre sesongen med spill i mesterskapssluttspillet, mens OB på 9.-plass må belage seg på gruppespill i nedrykkssluttspillet (der de beste likevel får en sjanse til å spille om europaligaplass).

Knelte og vant

Grunnserievinner Midtjylland avsluttet med 1-0-seier borte mot Nordsjælland etter scoring av Sory Kaba rett før pause og tar med seg ni poengs luke til Ståle Solbakkens FC København inn i sluttspillet. Nordsjælland måtte avslutte med ti mann etter at norske Ulrik Yttergård Jenssen ble utvist med sitt annet gule kort i det 82. minutt da han dro ned Mikael Anderson i en løpsduell.

Før kampen i Farum gikk samtlige spillere ned på kne for å markere støtte til Black Lives Matter-bevegelsen.

FCK halte i land 2-1-seier over Randers takket være tidlige scoringer av Mikkel Kaufmann og Jens Stage.

– I første omgang var vi gode, men det gikk i stå etter pause. Vi startet den omgangen forferdelig, sa Solbakken og mente mangelen på tilskuere bidro til at laget slapp seg ned.

AaB til øvre sluttspill

AGF på tredjeplass vant også, 3-2 borte mot AaB, og endte ni poeng bak FCK igjen. Tidligere Sarpsborg-profil Patrick Mortensen scoret to av målene.

Nordsjælland og AaB tok de to siste plassene i sluttspillet.

Iver Fossum og hans AaB greide ikke å trygge 6.-plassen ved selv å ta poeng, men Randers var tre poeng bak og hadde så dårlig målforskjell at bare en storseier mot FCK kunne rokket ved rekkefølgen.

I nedrykkssluttspillet valgte både Randers og Horsens å gå inn i gruppen med Hobro og Esbjerg. OB kom i gruppe med Lyngby, Sønderjyske og Silkeborg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer