Emil Hegle Svendsen om Sotsji-OL i 2014

Svendsen om karrierens største nedtur: - Det ergret meg veldig

Sotsji-OL inneholdt karrierens største nedtur for Emil Hegle Svendsen (32). Fire år etterpå ser han likevel tilbake på mesterskapet med mest stolthet.

HAR LÆRT: Emil Hegle Svendsen har tatt lærdom av stafettsmellen i Sotsji-OL i 2014. Foto: Tobias Nykänen / Bildbyrån
HAR LÆRT: Emil Hegle Svendsen har tatt lærdom av stafettsmellen i Sotsji-OL i 2014. Foto: Tobias Nykänen / Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bildene av en sønderknust Svendsen etter herrestafetten i Russland gikk verden rundt. På ankeretappen skjøt trønderen bort det som lignet en sikker norsk medalje og måtte ut i strafferunden. Tidligere i mesterskapet hadde han blitt olympisk mester på fellesstarten, men der og da betydde det lite.

Hjem fra Sotsji reiste han med en vond følelse. 32-åringen følte han hadde sviktet lagkameratene. Fire år etterpå kjenner han fortsatt på de samme følelsene, men stafettmarerittet er ikke det første som dukker opp når tankene går tilbake til vinterlekene i Russland.

– Jeg føler jeg fikk med meg bra fra de lekene tross alt og tenker på det positive først. Alle som driver med skiskyting opplever en sånn smell. Der og da er det den største nedturen i karrieren, og for min del er det nok det ennå, men det er sånn det er. Jeg tror ingen slipper helt unna sånne ting, så det lever jeg med, sier Svendsen NTB.

Vårt intervju finner sted under skiskytterlandslagets treningsleir i Frankrike før sesongstart. Der forteller 29-åringen om OL-merittene sine så langt i karrieren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer