Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svendsen om suverene Fourcade: - Det er han jeg må slå

Hegle Svendsen på tredjeplass.

VANT::   Ingen klarte å ta igjen Martin Fourcade på dagens jaktstart. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND / NTB Scanpix
VANT:: Ingen klarte å ta igjen Martin Fourcade på dagens jaktstart. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND / NTB Scanpix Vis mer

ÖSTERSUND/OSLO (Dagbladet): Etter onsdagens skuffende 81.-plass var Martin Fourcade tilbake i kanonslag på sprinten i går.

I mål var han nesten halvminuttet foran de nærmeste konkurrentene, og for Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen var resultatet enda svartere med 49 og 56 sekunder opp til den suverene franskmannen, som var utgangspunktet for dagens jaktstart.

De norske, som endte på en sjuende- og en åttendeplass, var heller ikke helt fornøyd med forholdene i den Östersundske skogen, og snakket hvordan det lugget i sporet på grunn av småstein i løssnøen.

- Vanskelig å slå Heldigvis hadde han begge skiene i orden i dag, selv om ingen klarte å ta igjen franskmannen.

Fourcade gikk først ut, og først i mål på dagens jaktstart.

De to nordmennene hang godt med, men Fourcade liker seg godt i Sverige. Han har vunnet åtte av de 11 siste rennene i Östersund, og  selv med fire bomskudd totalt gikk han først i mål på dagens jaktstart, ti sekunder foran Anton Shipulin, mens Emil Hegle Svendsen tok tredjeplassen, 26,3 sekunder bak.

- Han er vanskelig å slå, men det er han jeg må slå. Jeg har et lite forsprang i verdenscupen, men det blir tøft. Jeg skal klamre meg fast til ledelsen, sier Svendsen.

Hegle Svendsen hadde to bom, mens Bjørndalen endte på en 11. plass med tre bom.

- Ikke godt nok Spesielt den siste bommen irriterte nordmannen.

- Det er litt ergelig med det siste skuddet, men jeg er kjempefornøyd med uka. Det er over all forventning. Det er flere på laget som har vært bedre enn meg i høst, sier han til Dagbladet.

Men det å bomme på det aller siste skuddet kan fort bli skjebnesvangert også senere i sesongen. Trønderen kommer med ei klar melding.

- Det er ikke godt nok.

Topp ti En positiv overraskelse var Alexander Os, som med én bom, endte på en åttendeplass. Hadde han ikke bommet på den siste stående skytinga kunne han fort endt opp med å gi Svendsen kamp om tredjeplassen.

- Jeg er veldig godt fornøyd med å være topp ti. Det er lenge siden sist. Jeg mangla litt på farta og det er surt med den siste bommen, sier Os.

- 19 treff er bra og det er godt å se at jeg fortsatt har noe her å gjøre.

Skal jakte Tiril Senere i dag skal jentene gå sin jaktstart, og der starter Tiril Eckhoff ballet på startnummer én etter at hun sikret karrierens første verdenscupseier i går.

Hun får derimot ikke mye pusterom, for bak henne kommer det et kobbel av sterke løpere. Både Veronika Vitkova, Kaisa Makarainen, Dorothe Wiederer og Darja Domratsjeva er innenfor ti sekunder.

- Det kommer til å bli en fight, men det blir kult å gå ut først. Det har jeg aldri gjort før så det er noe jeg skal nyte, sa Eckhoff i går.

Jentenes renn starter klokka 13.30.