STÅENDE SKYTING ØDELA: Emil Hegle Svendsen fikk to strafferunder på sine to stående serier, og selv med upåklagelig langrennsform ble det for tungt å hente inn teten. Foto:    AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND
STÅENDE SKYTING ØDELA: Emil Hegle Svendsen fikk to strafferunder på sine to stående serier, og selv med upåklagelig langrennsform ble det for tungt å hente inn teten. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRANDVis mer

Svendsen resignerte i spurten

Gikk seg helt tom på sisterunden.

(Dagbladet): Emil Hegle Svendsen var fryktelig misfornøyd med egen innsats etter gårsdagens 6. plass på sprinten.

I dag skulle han revansjere seg på jaktstarten - men igjen fikk han svi for manglende presisjon på stående skyting.

Etter to feilfrie liggende serier bommet han én gang på hver av de to stående skytingene, og ut på sisterunden hadde han 19 sekunder å hente inn på Andreas Birnbacher og Martin Fourcade i tet. Opp til Arnd Peiffer på tredjeplass skilte det 11 sekunder.

Svendsen brukte sine siste krefter til å innhente tyskeren, men gikk tom i en av de siste svingene inn mot stadion. Der ble han passert av Peiffer og Anton Shipulin.

I en spurt er det få som matcher Svendsen, men denne gangen var han så sliten at han rett og slett resignerte på oppløpet.

Dermed skled han over målstreken til en femteplass.

Martin Fourcade vant spurten om seieren mot Andreas Birnbacher. Svendsen var bare fem sekunder bak.

- Det var et ganske bra løp, jeg er ikke misfornøyd med det, egentlig. Det blir dessverre for mange bom. Jeg skulle bommet på liggende i stedet, så kunne jeg tatt de igjen på slutten, sier Svendsen til NRK.

Om det skorter litt på stående skyting, er langrennsformen upåklagelig. Det var den også i dag.

- Jeg gikk fort og dro mye på de andre. Formen er bra, den. Dessverre brukte jeg alle kreftene på å hente inn Peiffer. I spurten var jeg så stiv at jeg ikke hadde sjans, sier han.

Ole Einar Bjørndalen ble nest beste nordmann på 19. plass. Etter tre strafferunder var han ett minutt og 19 sekunder bak vinneren.

Vetle Sjåstad Christiansen ble nummer 23, Lars Berger 26, Erlend Bjøntegaard 32 og Henrik L'Ábée-Lund 33.