Norge til topps på miksstafetten

Svendsen sikret stafettseier for Norge tross sprekk

Emil Hegle Svendsen gjorde det spennende da han måtte bruke tre ekstraskudd på siste stående skyting. Likevel klarte han å sikre norsk seier i miksstafetten.

VANT: Emil Hegle Svendsen sikret norsk seier, tross tre bom på siste stående. Foto: Robert Henriksson / TT News Agency / NTB Scanpix
VANT: Emil Hegle Svendsen sikret norsk seier, tross tre bom på siste stående. Foto: Robert Henriksson / TT News Agency / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det så ut til å bli en enkel skiskytterseier til Norge da Svendsen kom alene inn til siste stående med et godt forsprang.

Men trønderen sprakk på standplass og pådro seg tre ekstraskudd. Forfølgerne klarte heller ikke å fylle. Dermed fikk 32-åringen et lite forsprang på Italia, Tyskland og Slovakia ut på siste runde.

Italienske Lukas Hofer nærmet seg mot slutten, men Svendsen slo til i den siste bakken og sikret verdenscupseieren for Norge.

Italia tok andreplassen, 5,3 sekunder bak. Tyskland ble nummer tre, slått med 6,4 sekunder.

Ingrid Landmark Tandrevold var det norske lagets usikre kort på første etappe. Men 21-åringen gikk fort i sporet, og hun tok igjen mye av det hun tapte med to ekstraskudd på stående med en sterk sisterunde.

Tiril Eckhoff vekslet ut som nummer fem, 8,1 sekunder bak. Med tre ekstraskudd til sammen gikk hun Norge opp en plass og sendte Johannes Thingnes Bø ut ti sekunder bak ledende Finland.

Bø gikk som vanlig sterkt i sporet, men pådro seg to ekstraskudd på liggende og tre på stående. Dermed ble det 23,5 sekunder å ta igjen for Svendsen på Italias ankermann Hofer på den siste etappen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer