Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skiskyting:

Svendsen sikret stafettseier med superetappe

Hentet inn 30 sekunder på Russland.

SUPERFORM: En gnistrende sisterunde av Emil Hegle Svendsen ga Norge seieren under onsdagens skiskytterstafett i verdenscupen i Ruhpolding.
 Foto:&nbsp;<span style="background-color: initial;">AP Photo/Jens Meyer</span>
SUPERFORM: En gnistrende sisterunde av Emil Hegle Svendsen ga Norge seieren under onsdagens skiskytterstafett i verdenscupen i Ruhpolding. Foto: AP Photo/Jens Meyer Vis mer

En gnistrende sisterunde av Emil Hegle Svendsen ga Norge seieren under onsdagens skiskytterstafett i verdenscupen i Ruhpolding.

Svendsen gikk ut 30,8 sekunder bak Russland, men knappet stadig inn på forspranget godt hjulpet av to fulle hus. Svendsen gikk ut nesten 15 sekunder bak lederlaget etter stående skyting, men gikk voldsomt raskt på den avsluttende sløyfa i Ruhpolding.

- Dette ble en veldig bra etappe. Jeg jobbet sammen med tyskeren Simon Schempp, og da han fikk en bom på siste stående, fikk jeg en luke på ham. Jeg hadde gode ski, men følte meg ikke helt rå. Jeg trodde ikke at jeg skulle ta igjen russeren, men så knappet jeg stadig inn på forspranget, og da fikk jeg ekstra krefter, sa Svendsen til NRK.

Artig

Svendsen viste gode takter og blir garantert et sterkt norsk kort under VM senere i år.

- Dette var artig. I dag leverte alle sammen kjempebra, og alle leverte en god stafett. Vi viser at vi har et godt lag selv om vi ikke hadde med brødrene Bø, sa Svendsen.

Norge var 5,1 sekunder foran Russland i mål.

Ole Einar Bjørndalen vekslet som nummer to etter sin første etappe. Han brukte ett ekstraskudd og var 5,2 sekunder bak da ledende Italia.

- En kjempeavslutning av Emil. Han tok det lett, og det er enkelt å la seg imponere, konstaterte Bjørndalen.

Sterk

Vetle Sjåstad Christiansen måtte tåle to ekstraskudd, og da han vekslet som nummer fem var Norge 41,6 sekunder bak.

Henrik L'Abee Lund synes at han gjennomførte bra, og det hadde han rett i tross to ekstraskudd på siste stående. Lund knappet inn 10,8 sekunder på sin etappe.

- Jeg er godt fornøyd med etappen. Det er ikke bra at jeg startet med to bom på stående, men utrolig fornøyd med at jeg traff på de fem siste, sa han til NRK.

Tyskland ble nummer tre på hjemmebane. De var 23,5 sekunder bak Norge.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling