Svendsen skal drepe blinken, Bjørndalen skal klikke

Sjekk løftene stafettgutta gir til Dagbladet.

Stafettgutta: Ole Einar Bjørndalen, Rune Brattsveen, Tarjei Bø, og Emil Hegle Svendsen på pressemøte utenfor det norske hotellet.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
Stafettgutta: Ole Einar Bjørndalen, Rune Brattsveen, Tarjei Bø, og Emil Hegle Svendsen på pressemøte utenfor det norske hotellet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

LIVESTUDIO: Følg stafetten direkte i Dagbladets livestudio fra kl. 1515!

RUHPOLDING (Dagbladet): De har ikke hatt noe stort VM så langt, men på stafetten i ettermiddag har Ole Einar Bjørndalen, Rune Brattsveen, Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen planer om å vise hvilket nivå de egentlig har inne.

Gutta tok seg god tid da vi ba dem sette opp tre stikkord for hva de må bidra med på sine respektive etapper for at de skal sikre gull i ettermiddag.

DREPE BLINKEN: Detter er Emil Hegle Svendsens  plan for etappen på stafetten.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
DREPE BLINKEN: Detter er Emil Hegle Svendsens plan for etappen på stafetten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Emil Hegle Svendsen røper at han hadde litt lyst til å skrive «bare tull», men at han heller får spare spøkingen til etter Norge eventuelt er blitt stafettverdensmestere.

- Må gi faen - Stafetten er det artigste løpet i hele VM. Vi har underprestert som lag hittil, men nå skal vi ut og krige, sier han til Dagbladet.

Trønderen tror Norge har gode muligheter til å vinne i ettermiddag hvis alle oppfyller løftene de har satt opp, men peker på at Norge kjemper mot flere andre sterke lag.

- Vi kan gjøre en nærmest perfekt stafett, men ikke vinne likevel. Jeg tror Frankrike, Tyskland og Russland blir de tøffeste motstanderne, sier 26-åringen.

KLIKKE: Dette er Ole Einar Bjørndalens plan for etappen på stafetten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
KLIKKE: Dette er Ole Einar Bjørndalens plan for etappen på stafetten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Det er flere stikkord som går igjen på lappene utøverne har skrevet ned for Dagbladet. Å ha det gøy og være offensiv er åpenbart viktig for å kunne prestere maks.

- Vi har fått noen slag i trynet i de første konkurransene, og så har vi prøvd å skjerpe oss mellom hvert løp, men det er kanskje like greit å ta det litt som det kommer. Gi litt faen, rett og slett, sier Tarjei Bø.

Fridag med hestekrefter Gutta gjennomførte en skyteøkt sammen i går ettermiddag, men på onsdag hadde de en skikkelig fridag etter fiaskoen på 20-kilometeren.

Fartsmonstre Ole Einar Bjørndalen fikk nemlig lånt tre sportsbiler med over 400 hestekrefter, og han tok med seg hele herrelaget til Reit im Winkl, der den motorgale gjengen kunne prøve seg på noen småveier.

NØYAKTIG: Dette er Tarjei Bøs plan for etappen på stafetten.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
NØYAKTIG: Dette er Tarjei Bøs plan for etappen på stafetten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Vi kjørte på en smal vei opp mot fjellet, så det gikk ikke så fort i kilometer, men fartsfølelsen var stor siden det var veldig svingete. Det var veldig kult, og det var viktig for oss med en sånn dag. Vi fikk vært sammen og ledd masse, og da tenker man ikke på skyting og bomming og sånn, sier Tarjei Bø til Dagbladet.

Norsk stafettdominans - Hvordan er følelsen inn mot stafetten nå sammenlignet med i fjor, da dere hadde dominert?

 - For meg personlig hadde det gått utrolig bra i fjor, så det var bare å stille på start og ta det litt tut og kjør. Nå gjelder det å unngå å tenke for mye skiskyting og passe på ikke å bruke opp energien før vi har gått ved å tenke for mye, sier Bø.

Norge har vunnet de tre siste stafettene i internasjonale mesterskap. Ole Einar Bjørndalen, som var med på alle tre, synes imidlertid følelsen nå som det har gått dårlig er sammenliknbar med de foregående mesterskapene.

FLYT: Detter er Rune Brattsveens  plan for etappen på stafetten.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
FLYT: Detter er Rune Brattsveens plan for etappen på stafetten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Det er ganske likt. Selv om resultatene har vært varierende i dette mesterskapet, så er humøret i laget veldig bra, sier han til Dagbladet.