INGEN TOPP DAG: Emil Hegle Svendsen bommet tre ganger på siste skyting i Oberhof. Bildet er fra et tidligere verdenscuprenn. Foto: Primoz Lovric / NTB Scanpix
INGEN TOPP DAG: Emil Hegle Svendsen bommet tre ganger på siste skyting i Oberhof. Bildet er fra et tidligere verdenscuprenn. Foto: Primoz Lovric / NTB ScanpixVis mer

Svendsen skjøt seg bort på ankeretappen

Norge på 2. plass i Oberhof.

(Dagbladet): De norske skiskyttergutta gikk inn til 2. plass på årets første stafett i kveld, etter at Emil Hegle Svendsen havnet i et skikkelig sekunddrama med russiske Dimitrij Malysjko på siste etappe.

Svendsen hadde lenge ledelsen, men skjøt seg bort på siste skyting, da det kom inn en vindkule på stadion. Trønderen bommet tre ganger, og måtte dermed bruke tre ekstraskudd.

Det førte til at han gikk ut 9,5 sekunder bak russeren - et forsprang han aldri klarte å ta inn på siste runde.

Rå Bjørndalen
Unggutten Henrik L'Abee-Lund gikk den første etappen for Norge. Han bommet hele fire ganger på andre skyting, og måtte ut i strafferunde etter å ha brukt tre ekstraskudd.

L'Abee-Lund vekslet som nummer ni, over halvminuttet bak ledelsen, men etter ham gikk Ole Einar Bjørndalen.

Og skiskytterkongen viste gryende form.

Veteranen gikk raskt i sporet, og skjøt ti blinker rett ned - og da han vekslet med Erlend Bjøntegaard, var Norge tilbake i ledelsen.

Bjøntegaard bommet én gang på både liggende og stående, men slet litt med farten i sporet. Han beholdt likevel ledelsen, men var bare 1,5 sekunder foran Russland da han ga den imaginære stafettpinnen til Svendsen.

Det ble altså 2. plass til slutt for Norge. Det mest positive var Bjørndalens etappe.

Hadde bestemt seg
Da veteranen ble intervjuet av NRK under løpet, sa han dette:

- Jeg bestemte meg på forhånd for hvor hvordan jeg skulle gå løpet. Det ble som tenkt. Det var veldig fine skyteforhold, så det var jeg heldig med. Jeg turte å være offensiv, og da satt det. Det som er bra med stafett er at da er det ganske like skyteforhold for alle.

- Hvordan har du trent skyting i jula?

- Som før. Jeg har hatt perioder med mye skyting. Så et opphold, før jeg har begynt å skyte på igjen.