Svendsen tror ikke erkerival Fourcade lykkes som langrennsløper

Satser mot VM i Falun.

DUELLANTER: Emil Hegle Svendsen (andre fra venstre) tror ikke Martin Fourcade (til venstre) får suksess i langrennssporet neste sesong. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
DUELLANTER: Emil Hegle Svendsen (andre fra venstre) tror ikke Martin Fourcade (til venstre) får suksess i langrennssporet neste sesong. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Skiskytter Emil Hegle Svendsen tror hans franske kollega Martin Fourcade skal få det meget tøft med å markere seg i langrennssporet kommende sesong.

Fourcade har annonsert at han vil satse mot 15-kilometeren under ski-VM i Falun neste år.

Svendsen, som har konkurrert hardt mot franskmannen i verdenscupen i skiskyting denne sesongen, har ingen tro på at Fourcade når målsettingen om en gullmedalje.

- Du kan ikke bare hoppe av skiskyttersirkuset og tro at du skal vinne i langrenn. Det har du ingen sjans til. Det var nok lettere før, sier Svendsen til NRK.

Både Ole Einar Bjørndalen og Lars Berger har tidligere gjort det godt i langrennssporet.

- De årene Ole og Lars gjorde det bra i langrenn gikk de masse renn, og det må han (Fourcade) også gjøre. Han kan ikke bare gå et og annet renn, da blir det bare sånn halvveis, sier Svendsen.

Søndag avslutter Fourcade en suksessesong i skiskyttersporet med fellesstart i Holmenkollen. Han har selv troen på seg selv som langrennsløper.

- Det er ingen grunn til at jeg ikke skal lykkes. Jeg tror helt klart jeg vil bli blant de beste med god trening, sa franskmannen til kanalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer