Svendsen unner Bjørndalen en «verdig avslutning» i OL

Tar over som lagets veteran.

VETERANEN OG ARVTAKEREN: Etter vinterens OL tar Emil Hegle Svendsen (t.h.) over som landslagets veteran da Ole Einar Bjørndalen takker for seg. Foto: Heiko Junge / Scanpix
VETERANEN OG ARVTAKEREN: Etter vinterens OL tar Emil Hegle Svendsen (t.h.) over som landslagets veteran da Ole Einar Bjørndalen takker for seg. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen annonserte nylig at han kommer til å gi seg på landslaget etter vinterens OL i Sotsji.

Med det går rollen som lagets veteran og naturlige leder over til nestemann på rangstigen, Emil Hegle Svendsen.

27-åringen sier selv at det kommer til å bli merkelig å plutselig være eldstemann.

- Jeg blir jo eldst på laget. Det blir veldig uvant og litt rart - jeg føler meg jo virkelig ikke så gammel, men det har vel strengt tatt ikke han heller gjort før de siste årene, sier han til Dagbladet.

Når Bjørndalen nå takker for seg, er en era i norsk vinteridrett over. Den 39 år gamle veteranen står med 94 verdenscupseiere og 50 OL- og VM-medaljer. Men de to har ikke alltid vært like gode venner.

For et par sesonger siden var det et verbalt oppgjør mellom de to hvor Svendsen blant annet kalte Bjørndalen «feig».

Men den disputten er nå over. Svendsen håper Bjørndalen kan takke for seg på topp.

- Jeg håper virkelig han får med seg et bra OL. Det hadde vært en verdig avslutning på hans karriere, sier Hegle Svendsen.

Den beste vinner Sesongens store mål for skiskytter-gutta er naturlig nok OL i Sotsji, men da prøve-OL gikk av stabelen i vinter måtte Hegle Svendsen finne seg i å følge med fra sofaen.

BEST AV DE BESTE: Emil Hegle Svendsen under innspillingen av TV2-programet i Larvik denne uken. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
BEST AV DE BESTE: Emil Hegle Svendsen under innspillingen av TV2-programet i Larvik denne uken. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer

- Jeg satt jo hjemme og så på prøve-OL på TV, men jeg så at det kommer til å bli tøft. Det er jo den desidert tøffeste løypa i verdenscupen.

Løypene i Russland er spesielle da de går på 1500 meters høyde, men det er ikke bare høyden Svendsen tenker på.

- Da tenker jeg både på høyde og løypeprofil. Det blir utrolig viktig å være i toppform når vi kommer dit. Men det er også bra at det er så tøft. Da er det den beste som vinner. Det holder ikke å bare skyte bra eller gå bra - alt må klaffe, sier han.

Prioriterer stående Tross fire VM-gull for Hegle Svendsen i sesongen som gikk, var det tidvis mye dårlig på standplass. Spesielt den stående skytinga var under pari.

- Ja, det var litt ymse skyting i vinter, men jeg har jobbet knallhardt med stående skyting nå.

På spørsmål om det er noen spesielle endringer han har gjort i treningsopplegget, er svaret klart. Mer av det samme.

- Jeg har skutt en høyere andel og brukt mer tid på stående skyting. Liggende har jeg god kontroll på, men jeg må skru til noen hakk på stående, avslutter Hegle Svendsen.

VM-KONGE: Emil Hegle Svendsen tok tre individuelle gull og én bronse i tillegg til stafettgull i Nove Mesto. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
VM-KONGE: Emil Hegle Svendsen tok tre individuelle gull og én bronse i tillegg til stafettgull i Nove Mesto. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer