Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svendsen vil ha revansj: - Jeg har vært nede i en bølgedal

Ujevn fjorårssesong.

UT AV BØLGEDALEN: Emil Hegle Svendsen skal bruke første del av vinteren til å revansjere fjorårets uvant ujevne sesong. Deretter venter den store gulroten: VM på hjemmebane i Holmenkollen.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
UT AV BØLGEDALEN: Emil Hegle Svendsen skal bruke første del av vinteren til å revansjere fjorårets uvant ujevne sesong. Deretter venter den store gulroten: VM på hjemmebane i Holmenkollen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Emil Hegle Svendsen skal bruke første del av vinteren til å revansjere fjorårets uvant ujevne sesong. Deretter venter den store gulroten: VM på hjemmebane i Holmenkollen.

Mesterskapet på norsk jord er det store siktemålet for skiskyttereliten kommende vinter. For Hegle Svendsen handler i tillegg sesongen om å slå tilbake etter en fjorårssesong han på ingen måte var fornøyd med.

- Jeg har vært nede i en bølgedal med tanke på både resultater og motivasjon, men nå føler jeg at jeg er tilbake der jeg skal være. Det betyr ikke at alt går lett og at jeg bare flyr, men jeg gjør en bedre jobb og er mer innbitt og bestemt, sier Svendsen til NTB.

Det legger heller ingen demper på optimismen at 30-åringen har bak seg en nærmest perfekt treningssommer. Ståa kunne knapt nok vært bedre.

- Jeg har i hvert fall gjort alt jeg kan, og absolutt alt jeg har planlagt er gått bra så langt. Så mye mer får jeg ikke gjort, så får vi se til vinteren om jeg har blitt et hakk bedre, smiler Svendsen.

Mer trening Treningsdosene er økt foran VM-sesongen. Det skal forhåpentligvis resultere i edelt metall på hjemmebane i Holmenkollen om drøye fem måneder.

- Jeg har ikke noe eksakt tall på det, men jeg har aldri trent mer, så da er det lov å håpe at man har gjort en bra jobb, fastslår Svendsen.

Forrige sesongs bølgedal føler han allerede det har kommet noe godt ut av. Den har gitt ny inspirasjon og motivasjon inn mot det som venter kommende vinter. På spørsmål om det er VM på hjemmebane eller det å revansjere fjorårssesongen som trigger ham mest, svarer trønderen:

- For meg handler første del av sesongen litt om å få revansjen, og deretter ligger VM som en gulrot litt lenger framme.

Bare gull gjelder Mandag testet han formen i VM-løypene i Holmenkollen. Etter å ha unnagjort 12,5 kilometer på rulleski og fire skytinger var han slått av Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Ole Einar Bjørndalen.

Svendsen innrømmer at tankene stadig beveger seg i retning folkefesten i Holmenkollen i mars neste år.

- VM ligger framme der og venter. Spenningen bygger seg opp måned for måned nå, og vi gleder oss fryktelig, medgir han.

For gullgrossisten Svendsen er det naturlig nok ikke noe annet enn en VM-tittel som gjelder.

- Jeg har vunnet gull, men aldri gått på hjemmebane før. Sånn sett vet jeg ikke helt hva jeg går til. Men målet er selvfølgelig et individuelt gull, sier 30-åringen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media