Svendsens skremmeskudd til konkurrentene: - Det trigger meg

Varsler superform.

VARSLER KNALLFORM: Emil Hegle Svendsen er i sin beste form på flere år, og han tror det er et tidsspørsmål før han kommer til å gå et perfekt løp. Det er i hvert fall målet. Foto: Christine Olsson / TT / NTB Scanpix
VARSLER KNALLFORM: Emil Hegle Svendsen er i sin beste form på flere år, og han tror det er et tidsspørsmål før han kommer til å gå et perfekt løp. Det er i hvert fall målet. Foto: Christine Olsson / TT / NTB ScanpixVis mer

ÖSTERSUND (Dagbladet): Emil Hegle Svendsen (30) har gått to «nesten-løp» de siste dagene, men det aller meste tyder på at det er et tidsspørsmål før Svendsen igjen blir til «Super-Svendsen».

På onsdagens 20-kilometer ble det en 4. plass, mens han gikk inn til en 7. plass på sprinten i går. Trønderen starter ett minutt og elleve sekunder bak suverene Martin Fourcade på dagens jaktstart.

- Bedre trent enn på mange år I går var han svært lite snakkesalig etter å ha fått ordentlig bank av sin franske rival, men fredag røpet Svendsen overfor Dagbladet at han egentlig er i god form. Veldig god form.

- Jeg er bedre trent enn på mange år, så det er deilig. Jeg vet ikke hvor mange prosent jeg er unna toppnivået. Det overordnede målet i år er uansett å ha noen hundre-prosent-løp, der jeg går fortest og skyter best. Jeg har selvfølgelig lyst til å stå øverst på pallen, men det jeg har jobbet mot i sommer og høst er å være den mest komplette skiskytteren, sier han.

- Jeg tror absolutt det er noe på gang. Jeg merker at det trigger meg. Jeg har lyst til å vise meg fram, og jeg kjenner at jeg fortsatt har mye revansjesug i meg fra i fjor, legger han til.

Voldsom treningsmengde Svendsen har trent mer enn noengang tidligere før denne sesongen.

- Sammenliknet med i fjor er det veldig stor forskjell, men treningsmengden er ikke så annerledes enn da jeg gikk på mitt forteste for fire år siden. Faktisk så har jeg trent enda litt mer enn det. Da lå jeg på 90 timer i måneden, nå er det litt mer, sa han til Dagbladet under åpningshelga på Sjusjøen.

Hardkjøret før sesongen står i sterk kontrast til Svendsens følelse etter den mislykkede sesongen i fjor. Etter unormalt svak innsats i verdenscupen og et gullfritt VM var han så drittlei at han vurderte å legge opp. 30-åringen uttalte til NRK så seint som i oktober at denne sesongen kan bli hans siste, men den tanken går han langt i å droppe nå.

- Det er jævlig artig å drive på med skiskyting sånn som det er nå. Bare å være på samling og trene er moro. Sånn det ser ut nå, kan jeg ikke se for meg at det er min siste sesong. I fjor var det annerledes, men nå er det det artigste jeg vet, sa han til Dagbladet på Sjusjøen.

- Har den nye motivasjonen mye med VM på hjemmebane å gjøre?

- Ja, det har vært en stor motivasjon, men det handler også om at jeg vil utvikle meg treningsmessig og bli mer robust.

Sterkt stafettlag Svendsen har også merket seg at resten av det norske laget har jobbet godt før VM-sesongen på hjemmebane. På onsdagens 20-kilometer var det fire norske blant de elleve beste og på gårsdagens sprint var det fire blant de 12 beste.

I tillegg til stjernekvartetten Bjørndalen, Svendsen og brødrene Bø, har Henrik L'Abee-Lund og Lars Helge Birkeland vist tegn på at de kan komme til å levere gode resultater denne sesongen.

Svendsen er ikke i tvil om at Norge kommer til å stille med et - muligens historisk - sterkt lag under VM i Holmenkollen i mars.

- Stafettlaget i VM blir veldig bra hvis alle fortsetter å være på hugget. Jeg tror det laget vi har hatt de siste årene er veldig bra, og det ligger vel i korta at vi vil stille med det samme laget i VM også, men vi har flere på laget som er med nå. Både Henrik og Lars Helge skyter godt, og det gir en veldig trygghet på en stafett. Det er bra for oss, sier 30-åringen til Dagbladet.

Johannes Thingnes Bø tror det norske stafettlaget i 2016 kan være sterkere enn noengang tidligere - og det sier litt.

- Det blir hardere å ta ut laget enn noen gang tidligere. Man må bare gripe de sjansene man får og vise seg en stafettplass verdig. Om man ikke er god nok, så er det helt ok. Det viktigste er at Norge stiller med et best mulig lag. Skulle noen bli syke, så er det andre som er like gode som kan steppe inn, så det lover veldig bra, sier lillebror Bø til Dagbladet.