Svenning sikret Mosse-jubel

MOSS (Dagbladet.no): Moss - Bryne 2-1. Øyvind Svenning ble den store helten på Melløs med en vakker scoring på et perfekt hodestøt mot Bryne.

- Det var det første målet mitt i Tippeligaen, og det var skikkelig deilig, sier matchvinneren til Dagbladet.

Han er på utlån til Moss fra Rosenborg denne sesongen.

Langt gjesp

Første omgang ble et langt gjesp på Melløs. Første gode sjanse kom ikke før etter et kvarters spill. Øyvind Svenning viste seg fram for første gang i kampen, men skuddet gikk like utenfor. To minutter senere skjøt Hans Erik Ramberg utenfor fra god posisjon.

Deretter skjedde det lite og ingenting før i det 34. minuttet. Rune Medalen fikk et innlegg og etter litt klabb og babb med Mosse-keeper Per Morten Kristiansen gikk ballen i nettet.

Årets mål?

Etter pause var det et helt nytt Mosse-lag som kom på banen. Anført av en god Gard Kristiansen på midtbanen ble Bryne fullstendig rundspilt.

- Jeg gav ikke gutta kjeft i pausen. Vi snakket heller om flere fotballfaglige ting, og vi fikk veldig god flyt i andre omgang, sier Mosse-trener Knut Torbjørn Eggen.

Først scoret Terje Høsøien en kandidat til årets mål. Fra 25 meter klinket han ballen i nettet etter frispark. Øyvind Svenning ble dagens mann med en heading etter en duell med Brynes keeper Roger Eskeland. Kampen sett under ett var det fullt fortjent.

- Flaut for Moss

Mosse-trener Eggen var svært misfornøyd med at det bare møtte opp 2083 tilskuere på Melløs.

- Det er direkte flaut for byen at Moss ikke klarer å stille opp med flere tilskuere på en slik dag som denne, sier Knut Torbjørn Eggen.

torbjorn.andersen@dagbladet.no

SEIERSMÅL:</B> Her stiger Øyvind Rønnning opp og scorer 2-1 til Moss over Bryne.