Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svennis: - Har sett Walcott på trening

Aldri i kamp.

(Dagbladet.no): Arsenals supertalent Theo Walcott (17) har ikke spilt et minutt i Premier League, men var likevel med da Sven Göran Eriksson tok ut sin 23-mannstropp til VM i Tyskland i går.

Mer meritterte spillere som Jermain Defoe, Darren Bent og Shaun Wright-Phillips var vraket.

Nå avslører Svennis hva han la til grunn da han tok med seg Walcott til Tyskland:

Et par treninger på halv bane.

Kan slå Rooney

- Jeg har kanskje sett ham tre ganger på trening. På en Arsenal-trening på lørdag så jeg ham spille 11 mot 11 på halv bane. Man kan se at han har veldig god teknikk, så trangt som det var. Og jeg så hvordan han avslutter, argumenterer Eriksson.

Britisk presse har latt seg overraske over svenskens gambling - men er litt avventende til hva de skal mene. The Sun går ikke overraskende lengst - og kliner til med tittelen «THEO MY GOD».

30. mai møter England Ungarn i en oppkjøringskamp. Spiller Walcott da, slår han Wayne Rooneys rekord som Englands yngste landslagsspiller gjennom tidene. Rooney var 17 år og 111 dager da han debuterte - Walcott blir i så fall 17 år og 75 dager.

GAMBLER: - Min største, modigste, dristigste gambling, sier Svennis om uttaket av Theo Walcott. Her er han symbolsk nok fotografert sammen med et barn i Walcott-drakt på gårsdagens pressekonferanse. Foto: AP
GAMBLER: - Min største, modigste, dristigste gambling, sier Svennis om uttaket av Theo Walcott. Her er han symbolsk nok fotografert sammen med et barn i Walcott-drakt på gårsdagens pressekonferanse. Foto: AP Vis mer

- Det er min største, modigste, dristigste gambling, innrømmer Svennis.

- Når man tar med en 17 år gammel gutt til VM kan man selvsagt ikke være sikker. Men jeg har på følelsen at han er klar for det. Jeg tror ikke han vil være nervøs eller føle presset, sier Svennis.

En avslappet gutt

Han har rådført seg og fått jevnlige oppdateringer om Walcott fra Arsene Wenger og Englands U-landslagstrenere. 17.mai skal Arsenal spille Champions League-finale mot Barcelona.

Walcott kommer ikke til å være med i troppen - men slutter seg i stedet til Englands treningsleir i Portugal i neste uke.

- Jeg begynte å tenke på ham i januar, februar og mars. Det første jeg sjekket ut var om han kunne takle det, og alle vi spurte sa ja. Han er en veldig avslappet gutt. Men jeg tror ikke verken Walcott eller Arsene Wenger tror han kommer til å spille sju kamper på 90 minutter i VM.

- Hvis vi forventer at han skal bety like mye for oss som Pelé gjorde for Brasil i 1958, snakker vi om de feil tingene. Men jeg er spent, sier Sven-Göran Eriksson.

<B>TRENINGENE AVGJORDE:</B> Theo Walcott hadde noen gode treningsøkter for Arsenal i spill 11 mot 11 på halv bane. Det var nok til å overbevise Sven-Göran Eriksson.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media