Svennis: - Jeg løy aldri

Etter dager med hets i engelsk presse bryter endelig en hardt presset Sven-Göran Eriksson stillheten.

Svennis har hatt som prinsipp å aldri kommentere sitt privatliv, men til slutt ble presset for stort. I ettermiddag ga han endelig en uttalelse om sitt forhold til FA-sekretæren Faria Alam.

- Jeg har ikke på noe tidspunkt verken bekreftet eller avkreftet mitt forhold til Alam, skriver svensken i en pressemelding.

- Visste ikke

Den kontroversielle engelske landslagstreneren skriver at grunnen til at han nå velger å kommentere saken er de mange unøyaktighetene og spekulasjonene i tabloidpressen.

Svennis sier videre at han aldri fikk vite noe om pressemeldingen det engelske fotballforbundet (FA) sendte ut i helgen, der forholdet ble benektet. Forbundet måtte senere trekke tilbake denne uttalelsen, etter at en rekke e-poster som hadde blitt sendt fra Alams kontor til en venninne, bekreftet forholdet.

Krisemøte

Det var FAs benektende pressemelding som fikk fotballkommentatorer til å kreve trenerens avgang, siden det kunne oppfattes som om svensken hadde løyet til forbundet for å beskytte seg selv.

Neste torsdag har FA innkalt til krisemøte for å drøfte Svennis' framtid som engelsk landslagssjef.

- Jeg ser fram til å diskutere denne saken med FA til neste uke, og gleder meg deretter til kvalifiseringen som skal føre England til VM i 2006.

- FA er lei

Historiene om Svennis inkluderer sex og løgn, men som i alle skandaler med respekt for seg selv er det også penger involvert. Mye penger.

For Eriksson er en av verdens best betalte managere, og han har en klausul som vil gi ham 8 millioner pund (102 millioner kroner) hvis han må forlate jobben.

Samtidig skriver flere britiske aviser i dag at flere i forbundet har blitt lei de mange skandalene rundt Svennis. Lenge ble det for eksempel spekulert høylytt i et forhold til Ulrika Jonsson.

Charlton-trener Alan Curbishley sier til The Mirror i dag at han mener Eriksson har opptrådt naivt.

Hele uttalelsen til Svennis kan du lese her.

BRYTER TAUSHETEN: Sven-Göran Eriksson har endelig valgt å sende ut en pressemelding i forbindelse med «Svengate» - engelsk presses kjælenavn på Faria Alam-saken.
ANKLAGET: Sven-Göran Eriksson hilser på FA-sjefen Mark Palios. Begge to skal ha hatt et forhold til sekretæren Faria Alam.