NESTEN-ERSTATTEREN: Sven-Göran Eriksson (t.h.) skulle erstattet Sir Alex Ferguson som Manchester United-manager, før sistnevnte snudde på flisa og ble værende i elleve år til. Her fra tribunen under en kamp mellom Everton og Tottenham i 2006. Foto: AP Photo/Dave Thompson
NESTEN-ERSTATTEREN: Sven-Göran Eriksson (t.h.) skulle erstattet Sir Alex Ferguson som Manchester United-manager, før sistnevnte snudde på flisa og ble værende i elleve år til. Her fra tribunen under en kamp mellom Everton og Tottenham i 2006. Foto: AP Photo/Dave ThompsonVis mer

Svennis: - Jeg skrev under for Manchester United i 2002

Svensken med nye avsløringer i selvbiografien sin.

(Dagbladet): Det er virkelig i vinden med avsløringer fra tidligere managere i selvbiografier for tida. For snaut to uker siden kom Sir Alex Ferguson med sin, hvor han blant annet hyllet Ole Gunnar Solskjær.

Signerte Ferguson skriver også i boka at, såvidt han visste, var det Sven Göran Eriksson som var tiltenkt rollen som skottens erstatter da han egentlig hadde tenkt til å legge opp i 2002. Opplysningene har aldri blitt offisielt bekreftet, men i Svennis' selvbiografi, som kommer ut i dag, tar svensken bladet fra munnen.

- Jeg visste at det kom til å blir en vanskelig situasjon. Jeg var under kontrakt med England fram til VM i 2006. Jeg ville ha blitt kraftig kritisert om jeg hadde brutt den kontrakten, men det var tross alt en mulighet til å ta over Manchester United. En kontrakt ble signert - og dermed var jeg Uniteds nye manager, skriver Eriksson i boka, ifølge The Telegraph.

Kjærlighetsaffærer Til sjuende og sist bestemte Ferguson seg for å bli værende i Manchester, og svensken fikk dermed aldri jobben. Svennis avslører at agenten hans fortsatt har kontrakten hvor det står svart på hvitt at han ble tilbudt, og takket ja til, jobben.

I tillegg til United-ryktene, snakker Eriksson også ut om en rekke kjærlighetsaffærer i sin nye selvbiografi, ifølge The Telegraph. Også forholdet til nettopp Ferguson, særlig med tanke på Rooneys skade under 2006-VM, blir tatt opp.