Svennis angrer på Sverige-nei

- En tabbe.

SA NEI TIL SVERIGE: Sven-Gøran Eriksson (i midten) sa nei til muligheten til å bli svensk landslagstrener i 2009. Det hevder han i en ny biografi. Her er den tidligere landslagssjefen for England sammen med to andre eks-landslagssjefer for Three Lions: Fabio Capello (t.v) og Terry Venables i januar i år. Foto: Leon Neal / AFP / NTB Scanpix
SA NEI TIL SVERIGE: Sven-Gøran Eriksson (i midten) sa nei til muligheten til å bli svensk landslagstrener i 2009. Det hevder han i en ny biografi. Her er den tidligere landslagssjefen for England sammen med to andre eks-landslagssjefer for Three Lions: Fabio Capello (t.v) og Terry Venables i januar i år. Foto: Leon Neal / AFP / NTB ScanpixVis mer

Sven-Göran Eriksson (65) skriver i sin biografi at det var en tabbe å takke nei til jobben som svensk landslagssjef i fotball i 2009.

Den tidligere England-manageren valgte i stedet å fortsette som sportsdirektør i den engelske klubben Notts County.

Hamrén fikk jobben I selvbiografien skriver Svennis om karrieren og livet bak kulissene. Ifølge Aftonbladet gir han sitt syn på hvordan det gikk til da Erik Hamrén ble hentet fra Rosenborg og ansatt som Sverige-trener høsten 2009.

Den svenske fotballpresidenten Lars-Åke Lagrell slo den gang fast at Hamrén var den eneste som ble tilbudt jobben, og at forbundet kun hadde vært i samtaler med Eriksson.

Det stemmer ikke, ifølge Svennis.
- Det var ikke sant «Lagrell gikk flere ganger ut i mediene og sa at han aldri hadde tilbudt meg jobben som landslagssjef. Det var ikke sant. Det gjorde ham, og jeg takket nei for å kunne bli i Notts County. Det skulle vise seg å være en tabbe», skriver Eriksson.

(NTB)