Svennis åpner for Chelsea

Englands landslagssjef Sven-Göran Eriksson vurderer å bli Chelseas neste manager etter fotball-EM i juni.

LONDON (Dagbladet): Fra tribunen kunne Sven-Göran Eriksson i går se Chelsea slå Charlton takket være en straffescoring fra Jimmy Floyd Hasselbaink. Tidligere denne uka satte Svennis på nytt fart på ryktene om at han blir London-klubbens sjef neste sesong.

- Hvis England ikke lykkes i EM, og Chelsea ikke lykkes denne sesongen, kan noe skje i august, skal Eriksson ha sagt ifølge avisa The Sun.

Uklare meldinger

Eriksson har vært hjemme hos den mektige Chelsea-eieren Roman Abramovitsj, og han har allerede inspisert managerkontoret på Stamford Bridge. Samtidig er mye i endring i den tradisjonsrike klubben.

Den nyansatte direktøren Peter Kenyon la på nytt press på manager Claudio Ranieri med følgende uttalelse til pressen:

- Å ikke vinne et trofé vil være det samme som å mislykkes. Vi vil da stille flere spørsmål. Et av dem vil være om vi har riktig manager.

Seinere har Kenyon, som har en fortid i Manchester United, moderert seg litt.

- Det er ikke riktig at en manager skal være nødt til å se seg over skulderen hver gang laget taper en kamp. Ingenting er planlagt, og Claudio Ranieri har en treårskontrakt, sier Kenyon til The Sunday Times.

Henger på teten

Det var ikke noen stor forestilling som ble vist på Stamford Bridge i går, men Chelsea burde ha vunnet mer. Spesielt rumeneren Adrian Mutu hadde flere store sjanser, men kom aldri lenger enn et hardt skudd i tverrliggeren. Innbytter Eidur Gudjohnsen, som bare spilte 16 minutter, ble kåret til «Man of the Match».

- Dette var tre viktige poeng for oss. Vi ville vært uten sjanse i tetstriden dersom vi ikke hadde tatt tre poeng i dag, sa Gudjohnsen.

Med seieren ligger Chelsea fire poeng bak Manchester United og seks poeng bak ligaleder Arsenal, som de møter i FA-cupen neste helg.

Ikke redd

Etter kampen var Ranieri mest opptatt av å skryte av spillerne som sikret tre poeng. Men han var enig i at seieren burde vært større.

- Det var en hard kamp fra start til slutt. I andre omgang holdt vi presset oppe, og vi spilte oss til flere store målsjanser, sa Ranieri.

Seieren ga ham et lite pusterom, etter ei uke hvor han til stadighet har holdt fast på at han ikke frykter et managerskifte.

- Dere må huske på at jeg kommer fra et land hvor en klubb kan ha tre til fire managere i løpet av et år. Nei, jeg er ikke redd. Jeg venter bare og ser hva som skjer, sier Ranieri.

Charlton-fansen prøvde å erte Ranieri med å synge at han ville få sparken til sommeren. Italieneren, som også tidligere har vist at han har sans for humor, skal ha snudd seg og sagt:

- Til sommeren? Dere mener vel i mai!

STRAFFE! Charltons Mark Fish bak legger Jimmy Floyd Hasselbaink i bakken innenfor sekstenmeteren, og Chelsea får straffe. Den ekspederte Hasselbaink i mål, og Chelsea vant 1- 0.