Svennis avviser West Ham-rykter

Tar ikke over for Pardew.

(Dagbladet.no): Fem tap på de seks siste kampene, så var det slutt for Alan Pardew (45) i West Ham.

Klubben bekrefter på sin sin hjemmeside at Pardew er sparket. Sven-Göran Eriksson har tidligere i dag blitt nevnt som en mulig erstatter. Dette avviser svenskens assistennt Tord Grip.

- Vi er ikke på vei til West Ham, sier den tidligere norske landslagssjefen til Expressen.se.

Svennis skal være en god venn av West Ham-eier Eggert Magnusson, har blitt observert med islendingen på flere kamper, og det er ikke første gang den tidligere Englandsjefen har blitt koblet til Londonklubben.

Magnusson, som kjøpte klubben for litt over et år siden, satte altså lite pris på at londonlaget er tredje siste på tabellen.

- Styreformannen Eggert Magnusson og styret er blitt stadig mer bekymret for prestasjonene de siste ukene, og følte at det var riktig og i klubbens interesse å gjøre endringer, skriver Hammers i en pressemelding.

Pardew ledet laget fra Øst-London tilbake til Premier League, og imponerte i fjorårssesongen med god plassering i ligaen og FA-cupfinale.

Curbishley favoritt

HAMMERS-NEI: Sven-Göran Eriksson og Tord Grip tar ikke over den ledige jobben i West Ham. Foto: Reuters
HAMMERS-NEI: Sven-Göran Eriksson og Tord Grip tar ikke over den ledige jobben i West Ham. Foto: Reuters Vis mer

- Jakten på en etterfølger er i gang, slik at vi kan få en ny manager på plass før overgangsvinduet åpner i januar, skriver klubben.

Førstelagstrener Kevin Keen stepper inn som midlertidig sjef inntil til klubben har fått sin mann, og på ryktebørsen er allerede flere kjente navn nevnt.

Tidligere Charlton-manager Alan Curbishley er favoritten.

Også George Graham, Iain Dowie, Claudio Ranieri og David O\'Leary regnes som seriøse kandidater, skriver nyhetsbyrået PA.