- Svennis bedre enn Fergie

Det hevder Juan Veron i Svennis' nye biografi. Samtidig kommer det fram at Ferguson sørget for at Eriksson fikk England-jobben.

Avisa The Sun har fått tak i utdrag av Sven-Göran Erikssons nye biografi. Her setter Juan Veron Manchester United-sjef Alex Ferguson opp mot England-sjef Eriksson.

- Eriksson er den samme typen i garderoben som utenfor, mens Ferguson utfordrer laget med sterke gloser, noe som slett ikke er Erikssons metode. For meg er den beste manageren den som best klarer å bygge opp et forhold til spillerne, slik at de føler seg avslappet og føler støtte, sier Veron.

- Du trenger mer enn en trener, du trenger også en venn for å være på ditt beste. Det er ikke mange av den sorten, men Eriksson klarer det, fortsetter Argentinas VM-stjerne.

- Som en far

Eriksson hentet Veron til Sampdoria fra Boca Juniors i 1996. Tre år seinere var de begge i Lazio. Før sist sesong ble Veron hentet til Manchester United - måneder etter at Eriksson ble ansatt som engelsk landslagssjef.

- Eriksson var veldig viktig for meg - nesten som en farsfigur da jeg kom til Europa den første gangen, sier Veron.

I boka røpes det også at Eriksson var nær ved å havne på Old Trafford. Svensken skal ha vært interessert, men midt i Premier League-sesongen som skulle være Fergies siste bestemte skotten seg for å fortsette.

Anbefalte Eriksson

The Sun skriver videre at nettopp Ferguson var en av hovedgrunnene til at Eriksson ble ballsjef i England. Skotten var med på å overbevise Det engelske fotballforbundet (FA) om at svensken var rett mann for jobben.

Det hevder FAs Adam Crozier i Erikssons biografi skrevet av Joe Lovejoy.

- Etter å ha funnet ut så mye jeg kunne omkring de potensielle kandidatene og etter å ha hørt med eksperter som Alex, var jeg helt overbevist om at Sven var vår mann, sier Crozier.

  • Erikssons biografi kommer ut i september.

    (Dagbladet.no)

<B>VM-TRENING:</B> Juan Veron og Gabriel Batistuta (foran) er allerede i Japan på treningsleir.
<B>GLAD SVENSKE:</B> Sven-Göran Eriksson og England møter Sør-Korea i dag.