Svennis ber om United-respekt

City og United i spesialdrakter i byderby.

(Dagbladet.no) Om en måned skal Manchester United hedre de spillerne som mistet livet i flyulykken i München for 50 år siden.

Dette skjer i forbindelse med lokaloppgjøret mot City, noe som gjør at spesielle tiltak er iverksatt.

Sven-Göran Eriksson ber de lyseblå supporterne som tar turen til Old Trafford om å respektere minuttet med stillhet, og klubben gjør også flere andre tiltak i forbindelse med markeringen.

Nye drakter

Manchester United vil spille med spesiallagde kopier av 1958-drakta, uten de nåværende spillernes navn og nummer på ryggen, skriver BBC.

Også City vil spille med nye drakter. Klubben fjerner sponsorlogoen Thomas Cook.com og draktleverandør Le Coq Sportif vil integrere sort sørgebånd på overarmen. City-ledelsen har hatt flere møter med egne supportere og United-ledelsen de siste ukene, skriver Manchester Evening News.

Alle de 3000 City-tilhengerne som får billett til kampen 10. februar vil også få et brev fra Svennis og kaptein Richard Dunne - pluss et bilde av Frank Swift, den tidligere City-keeperen som døde i ulykken.

Åpent brev til supporterne

TOPPMØTE: Sir Alex Ferguson og Sven-Göran Eriksson møtes til byderby og toppkamp om en måned. Da vil det også være en markering av at det er 50 år siden München-ulykken. Foto: REUTERS
TOPPMØTE: Sir Alex Ferguson og Sven-Göran Eriksson møtes til byderby og toppkamp om en måned. Da vil det også være en markering av at det er 50 år siden München-ulykken. Foto: REUTERS Vis mer

I brevet står det:

«I forkant av denne kampen vil det bli holdt en 50-årsmarkering av München-tragedien. Mange supportere er allerede klar over at Manchester City mistet en av våre egne i tragedien, keeper Frank Swift. 22 spillere, United-ansatte og journalister mistet også livet.

Vi henstiller alle supportere til å opprettholde det gode ryktet til Manchester City og å respektere og støtte minnemarkeringen, hvor venner og familiene til ofrene vil være til stede - inkludert Frank Swifts familie.

Dette initiativet er støttet av Official Supporters Club og Centenary Supporters Association. Takk for støtten.»

Manchester United har også gitt City tillatelse til å dekorere bortehjørnet på Old Trafford med Swift-utstyr og alle Blues-supportere vil få et skjerf på vei inn til kampen.

Flyttet kampstart

Kampen er flyttet fra klokka 12 engelsk tid til 13.30, noe som har ført til bekymring i noen supportergrupper. De frykter at dette kan føre til bråk, som følge av at potensielle trøbbelmakere får 90 minutter ekstra på puben.

Men de to klubbene kommer også framover til å henstille begge lags supportere til å legge rivalisering og hat til side, og respektere at den tragiske ulykken skal markeres.

Svennis ber om United-respekt

Flere planer for 50-årsmakerineringen kommer trolig til å bli offentliggjort de neste ukene.

Fabio Capello leder sin første landskamp 6. februar - og da vil det være nøyaktig 50 år siden ulykken. United skal ha vært i samtaler med FA om å få til en markering også i forbindelse med kampen mot Sveits på Wembley.

Klokka 15.04 den dagen - på tidspunktet flyet krasjet - starter en minnegudstjeneste i Manchester.

BYRIVALER: Manchester City-fansen mobber her United-supporterne etter kampen mellom lagene tidligere denne sesongen. Nå ber City-ledelsen supporterne om å respektere markeringen som vil finne sted på Old Trafford i forkant av seriekampen mellom de to Manchester-rivalene.
23 PERSONER OMKOM: Det chartrede Manchester United-flyet tok fyr og krasjet da det ikke klarte å ta av fra rullebanen i München i 6. februar 1958. Laget var på vei hjem til England etter å ha spilt en bortekamp mot Røde Stjerne i serievinnercupen og mellomlandet i Tyskland for å fylle drivstoff.