Svennis beskylder tre klubber for korrupsjon

Nye avsløringer fra sjeike-intervjuet.

(Dagbladet.no): I dag pumper reportersjeiken til News of the World opp nye sjokk-uttalelser fra Sven-Göran Eriksson.

Svennis og hans agent Athole Still kommer i dagens artikkel blant annet med beskyldninger om utstrakt korrupsjon i tre engelske Premier League-klubber. Anklagene skal være knyttet til ulovlige betalinger i forbindelse med overganger.

Sist uke serverte den engelske søndagstabloiden den første porsjonen kontroversielle uttalelser fra Englands svenske landslagssjef.

Uttalelsene ble gitt til en av avisas reportere utkledd som sjeik. Mazher Mahmood møtte Svennis under påskudd av at han ønsket å starte et fotballakademi i Dubai.

Tre klubber navngitt

News of the World har ikke navngitt klubbene av juridiske årsaker, men beskriver dem såpass inngående at de som følger godt med kan identifisere dem.

Klubb 1: Et lag som sliter i Premier League, hvis manager Svennis omtaler som «den verste» til å motta penger under bordet.

Klubb 2: Et av Englands mest berømte navn. Still hevder sjefen er involvert i en stor «overgangssvindel».

NYE SJOKK-UTTALELSER: I dag refererer News of the World nye opplysninger fra avisas omdiskuterte samtaler med Sven-Göran Eriksson. Avisas reporter utga seg for å være en sjeik som ville kjøpe en engelsk toppklubb. Foto: Reuters/Scanpix. Faksimile: News of the World 22. januar
NYE SJOKK-UTTALELSER: I dag refererer News of the World nye opplysninger fra avisas omdiskuterte samtaler med Sven-Göran Eriksson. Avisas reporter utga seg for å være en sjeik som ville kjøpe en engelsk toppklubb. Foto: Reuters/Scanpix. Faksimile: News of the World 22. januar Vis mer

Klubb 3: Et annet topplag som beskyldes for å ha betalt overpris for spillere i «ulovlige avtaler».

Eriksson og Still gikk sammen med Richard Des Voeux gikk fredag til rettsak mot News of the World for deres tvilsomme arbeidsmetode i saken.

- Naiv og lite diskret

Svennis sitter imidlertid ikke pent i det selv. Uttalelsene hans tar seg ikke godt ut - uansett hvor lurvete rykte News of the World har.

Det engelske fotballforbundet ville ifølge BBC ikke kommentere saken da avisa kom i salg i går kveld.

Styremedlem David Dein beskriver imidlertid Eriksson som «naiv» og «lite diskret».

- Det er ikke tvil om at han trolig vil angre ting som har skjedd opp gjennom årene. Men er han den rette mannen for å bringe England videre? Jeg tror at om du spør spillerne, vil de svare ja, sier Dein.

Forsvarstale

I bunnen av dagens artikkel har News of the World lagt en redaksjonell kommentar der de forsvarer publiseringen av uttalelsene til Svennis.

«Fotball er nasjonalsporten vår. Derfor mener vi leserne våre skal vite om disse alvorlige beskyldningene,» hevder redaksjonen.

Avisa bedyrer at de ikke ønsker at Svennis skal gå av, eller at de vil forstyrre Englands VM-forberedelser. Snarere tvert imot:

«Vi trykket artikkelen for å forsikre oss om at han konsentreres seg om jobben sin. Ikke om bankkontoen.»

• Hva mener du? Er avsløringene viktige nok til å forsvare avisas metoder?