- Svennis burde holdt seg hjemme

Engelsk og svensk presse reagerer negativt på Sven-Göran Erikssons nattlige sommerbesøk hos Chelsea-milliardæren Roman Abramovitsj på Aker Brygge.

Nyheten om at Englands landslagssjef var på besøk på Chelsea-eier Roman Abramovitsj båt på Aker Brygge fredag, har nå nådd ut til både engelsk og svensk presse. Den russiske milliardæren har sammen med sin familie feriert i Norge i flere dager, og fredag kveld tilbrakte Svennis flere timer på Abramovitsj' personlige luksusyacht.

På Dagbladets bilder tok de to kameratene hverandre i hånda, og pratet løst, før Svennis forsvant etter hvert forsvant i en ventende bil.

-  Pinlig for Svennis

Engelsk presse har vært svært skeptisk til Erikssons stadige møter med Chelsea-eieren, og etter fredagens sommerflørt kommer det ganske sikkert igjen kritikk mot den engelske landslagssjefen.

-  Det er litt pinlig for Sven-Göran Eriksson at møtet mellom ham og Ambramovitsj ble fanget opp av kameraene. Han vet at José Mourinho ikke har likt at de to har møttes så mye, sier Craig Treguertha, sportsredaktør i den engelske avisa Sunday Mirror til Dagbladet.

Han tror ikke at den tidligere Porto-treneren vil hoppe i taket når han ser bildene der Eriksson og Chelsea-eieren koser seg på den russiske milliardærens sommeryacht.

-  Mourinho vil ikke like dette, sier Sunday Mirror-redaktøren.

En av Englands høyest ansette fotballeksperter, Martin Lipton i Daily Mirror, mener også at Svennis burde holdt seg vekk fra Aker Brygge, og valgt å ikke møte Ambramovitsj - uansett hvor gode venner de er.

Kritikk før EM

-  Det finnes tidspunkt da det er greit å treffe visse mennesker. Men det finnes også tidspunkt da man absolutt ikke skal treffe dem, sier Lipton til Aftonbladet.

Tidligere i sommer rettet engelsk presse hardt skyts mot Sven-Göran Eriksson da det ble kjent at svensken var i samtaler med Chelsea om jobben som manager i klubben. De engelske journalistene mente det var uhørt at landslagssjefen gikk i forhandlinger om ny jobb så tett opp mot EM i Portugal, og at Svennis med dette sendte ut feil signaler til spillerne.

Martin Lipton tror nyheten om det svensk-russiske sommermøtet i Oslo vil rippe opp i gamle sår både hos pressen og britiske fotballfans. I tillegg mener han yachtvisitten lager nok en ripe i lakken hos den engelske landslagssjefen.

-  Usmidig

-  Enda en gang må man sette spørsmålstegn ved Sven-Göran Erikssons omdømme, sier Lipton.

I Svennis' hjemland har man også blitt informert om svenskens lille Aker Brygge-visitt. Peo Larsson, sportssjef i Aftonbladet, har forståelse for det dersom engelskmennene reagerer.

-  Lite ssmidig gjort av Svennis, sier Larsson.

Martin Kroon, vikarierende sportssjef i den svenske avisa Expressen, tror ikke møtet betyr all verden.

Kjøpte bildene

-  De er jo venner. Og José Mourinho har jo allerede fått jobben som Chelseas manager. Det ville vært en større sak om trenerspørsmålet i klubben ennå ikke var avklart, sier Kroon.

De britiske avisene kommer uansett ikke til å la saken gå upåaktet hen, og det har vært stor interesse om bildene av seansen. Tabloiden The Sun kjøpte bildene av Dagbladet, og ut fra prislappen på bildene, blir ikke denne saken notisstoff. London-avisa punget ut med 8000 britiske pund, eller cirka 104 000 norske kroner for bildene av Svennis' og Abramovitsj' julisammenkomst.

HEI OG HA DET: Bildene viser møtet mellom Roman Abramovitsj og Sven-Göran Eriksson på Chelsea-eierens luksusyacht i Oslo fredag. Møtet har vakt forundring og ytterligere skepsis til Erikssons vurderingsevne.