Svennis er sparket i City

Takker fans og spillere for «utrolig støtte».

(Dagbladet.no): Det har bare vært et spørsmål om tid, men i dag ble det offisielt: Sven-Göran Eriksson har fått fyken som manager i Manchester City.

klubbens egen hjemmeside prøver man seg med ord som «gjensidig enighet», men det er ingen hemmelighet at City-eier Thaksin Shinawatra har ønsket å fjerne den populære svensken.

- Jeg har satt stor pris på tiden i Manchester City, og jeg vil særlig takke fansen, spillerne og støtteapparatet for den utrolige støtten denne sesongen. Jeg ønsker klubben, og alle som er en del av den, lykke til i årene som kommer, sier Svennis.

Eriksson fikk en gedigen fallskjerm da han ble løst fra kontrakten som engelsk landslagssjef i 2006. Den gangen håvet svensken inn nesten 40 millioner kroner - og han kommer ikke dårlig ut av det denne gangen heller.

Ifølge The Times må City ut med én, kanskje to årslønner i sluttpakke. Samme avis har tidligere anslått managerlønna i City til rundt 25 millioner kroner i året. Fullt så lukrativ er ikke avtalen Daily Mail skisserer, der Svennis angivelig hadde en avtale som sikret ham 10 millioner kroner dersom han fikk sparken etter én sesong.

Erikssons avgang er ikke populær verken blant fans eller spillere.

I en meningsmåling på Manchester Evening News forrige måned ville godt over 90 prosent beholde ham i City. Oasis-stjerne Noel Gallagher har betegnet Shinawatra som en «sprø person som lever i et ko-ko-land i skyene».

Svennis skal også ha stoppet et gryende spilleropprør med kaptein Richard Dunne i spissen. Ifølge Manchester Evening News truet spillerne med å droppe turneen til Hong Kong og Thailand etter sesongslutt.

MÅ UT MED FEIT SLUTTPAKKE: Manchester City-eier Thaksin Shinawatra fjernet Sven-Göran Eriksson etter bare én sesong i managerstolen. Men svensken havner ikke på fattighuset etter skilsmissen med City. Foto: REUTERS
MÅ UT MED FEIT SLUTTPAKKE: Manchester City-eier Thaksin Shinawatra fjernet Sven-Göran Eriksson etter bare én sesong i managerstolen. Men svensken havner ikke på fattighuset etter skilsmissen med City. Foto: REUTERS Vis mer

I dagens engelske aviser nevnes Mark Hughes og Zico som de heteste kandidatene til å overta managerjobben i City.