- Svennis får 1,7 milliarder til spillerkjøp

«Sinatra» blar opp for Champions League-drømmen.

• Følg Manchester City – Aston Villa direkte fra 17.00!

(Dagbladet.no): Sven Göran Eriksson har kjøpt spillere for rundt en halv milliard etter at han tok over jobben som manager for Manchester City, og resultatene har ikke latt vente på seg.

Tre seire på de fem første kampene ga Svennis en god start på sesongen, og nå begynner fansen å drømme om retur til gammel storhet.

Det gjør i det minste City-eier Thaksin Shinawatra, som ifølge Sunday Mirror nå vil gi Eriksson nye midler til spillerkjøp. 

150 millioner pund, eller nærmere 1,7 milliarder norske kroner, skal ordne spillere som kan fikse en Champions League-plass for Manchester City denne sesongen.

Shinawatra, eller «Sinatra», som fansen har begynt å kalle ham, skal ha avslørt planene på et møte med styret og direktør Alistair Mackintosh i London sist fredag.

Thailenderen er rett og slett så imponert over starten Svennis har fått de første månedene, at han vil få klubben ut i Europa i ekspressfart.

Kritiserer Ireland

«SINATRA»: Manchester Citys styrtrike eier, Thaksin Shinawatra, skal ifølge engelske aviser åpne lommeboka for Svennis igjen. Champions League er lokkematen. Foto: AFP/SCANPIX
«SINATRA»: Manchester Citys styrtrike eier, Thaksin Shinawatra, skal ifølge engelske aviser åpne lommeboka for Svennis igjen. Champions League er lokkematen. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

Samtidig har opptakten til ettermiddagens kamp mot John Carew og Aston Villa handlet mer om kontroversen rundt Stephen Ireland, og nå har også Svennis gått ut med kritikk av iren.

Ireland forlot den irske landslagstroppen kort tid etter lørdagens kvalikkamp mot Slovakia, og oppga som grunn at bestemoren hans var død.

Det irske fotballforbundet (FAI) fikset et privatfly, slik at City-spilleren skulle få kommet seg fort hjem til familien, og laget måtte klare seg uten Ireland mot Tsjekkia.

Problemet var bare at Ireland hadde løyet om alt sammen.

– Det er en dum ting å gjøre. Når du snakker med klubben, landslaget eller trenerne må du snakke sant. Å lyve, det er bare dumt, sier Eriksson ifølge Daily Mirror.

Ireland hevder han fikk panikk da kjæresten ba ham reise hjem etter en spontanabort, og at det var derfor han fant på historien om bestemoren.

– Nå har vi fått fakta på bordet, og Ireland er på vei tilbake. Hvis ikke han har noen problemer skulle han ha vært her på torsdag slik som alle de andre, sier Eriksson.

Revansjelystne Villa-spillere

- Svennis får 1,7 milliarder til spillerkjøp

I Aston Villa-leiren snakkes det mer om Sven Göran Erikssons gjensyn med spillerne han overså som landslagssjef for England.

Både Gareth Barry, som har fått tillit av Steve McLaren, og Zat Knight, har følt seg forbigått av svensken.

I ettermiddag har de muligheten til å revansjere seg, selv om de prøver å tone ned akkurat det poenget.

– Jeg trodde min tid med landslagsspill var over da Sven var sjef. Når du er ute av varmen så lenge, begynner du å tenke negativt, sier Gareth Barry til Villas hjemmesider.

Barry konkurrerte lenge om en backplass under Eriksson, mens han nå har fått muligheten på sentral midtbane. Det kan være noe av forklaringen på at han spilte lite under svensken.

– Det var aldri noe særlig kommunikasjon mellom oss, så jeg bare gikk videre med livet, sier han.

Zat Knight fikk bare to kamper av Svennis, tilbake i 2005.

Han har fortsatt ikke gitt opp landslaget, men Eriksson trenger han ikke tenke på lenger.

– Jeg håper jo han husker meg, men det spiller ingen rolle lenger. Nå er han klubbmanager, så jeg trenger ikke imponere ham, sier Knight.

IMPONERER: Sven Göran Eriksson har en lang merittliste som klubbtrener, og nå har han gjort City-eieren fornøyd med sesongåpningen i England.
UPOPULÆR: Stephen Ireland har gjort seg upopulær etter at han fant på en historie om at bestemoren avr død, da han ville forlate landslagssamlingen.
INNE I VARMEN: Gareth Barry har fått ny tillit på det engelske landslaget etter at Svennis gikk av, og Steve McLaren overtok. Her mot Russland sist uke.