«Svennis» får det tøft

Italia- England 1- 0. De kan klage på dommeren, de kan skylde på et eksperimentelt laguttak og de kan gjerne si de hadde litt uflaks. Men Sven Göran Eriksson - han som tar over England til sommeren - så sannheten fra tribunen. Jobben han sa ja til er den tøffeste i internasjonal fotball.

AC Milans Genarro Gatusso var mannen som gjorde England enda litt sårere i fotball-stoltheten. Fra 22 meter klemte han inn sitt livs prosjektil i sin første landskamp fra start. Og det etter et minutt hvor han var innblandet i to meget kontroversielle situasjoner med David Beckham.

Den første kunne med letthet gitt England straffespark.

Den andre burde sendt Gatusso i garderoben.

- Mye rart skjer i fotball, dommeren er ikke alltid på høyden, men når alt kommer til alt må vi lære av dette, sier David Beckham. - Og det var gode ting å jobbe videre med. Og ja, jeg trives sentralt på midtbanen. Sjøl om jeg ikke kom like mye med i spillet etter pause.

Snytt for straffer

Englands 104. landslagskaptein siden fotballtidenes morgen er som man forstår ingen bølle med ord. Han er snarere ganske anemisk i muntlig. Og derfor gjorde han ikke noe nummer av at Genarro både dyttet og slo i løpet av noen få sekunder forut for målet.

Mens hele England hylte på rettferdighet foran TV-skjermene.

Peter Taylor - Leicester-manageren som vikarierer inntil Sven Göran Eriksson - tok derimot sats.

- Klart straffespark, sier Taylor. - Og ikke bare for David Beckham, men Heskey skulle hatt et han også.

Peter Taylor tok ut et England med 186 landskamper mellom seg fra start. Etterpå satt alle sammen og var veldig skuffet i garderoben.

- Italia er gode, de ga oss trøbbel, men vi føler vi burde vunnet. Derfor skjønner jeg spillernes skuffelse, sier Taylor.

Derbys Seth Johnson - som var en sensasjon da han ble tatt ut i sin første A-tropp for England - var nok mest skuffet. I sin første berøring med ballen - etter innhoppet for Emile Heskey 16 minutter før slutt - var han bare en italiensk kjemperedning fra å sparke sin internasjonale karriere i gang med en scoring. Men Gianluigi Buffon var der med venstreneven da Johnson var på vei inn i gleden. Og nærmere kom ikke England.

Kaptein i 10 år

David Beckhams første oppgave som Englands kaptein - på oppfordring fra lagkameratene tirsdag morgen - var å be lagledelsen om å skyve morgenvekkinga en time. Den andre var å lede laget ut på Stadio Delle Alpi halvannet døgn senere. Og han likte begge delene, både ansvaret og spaserturen. Veldig godt.

- Jeg er ikke her for å være Englands kaptein i to kamper, sier Beckham. - Jeg ønsker å være det i 10 år. Og da vi kom ut av tunnellen var det et av mine største øyeblikk som fotballspiller. Det er en stor ære for meg å ha fått denne tillitten.

Sven Göran Eriksson ville helst ikke si noe i går kveld. Han ville bare se - ikke blande seg inn. Men når han tar over til sommeren vil han nok begynne med å flytte verdens beste høyrefot - David Beckhams - ut på den høyresiden den hører hjemme.

Slik at Emile Heskey og hvem det nå måtte bli der framme får den servicen som kan gi England mål.

FOR SEINT: David Beckham kommer akkurat for seint til å stoppe drømmetreffet fra Italias Genarro Ivan Gatusso.