Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svennis får fotballarena oppkalt etter seg

Hallen kan også bli starten på et Svennis-museum i Torsby.

(Dagbladet.no) Sven-Göran Eriksson - som fyller 60 år i morgen - blir nå hedret med et eget fotballstadion i hjemlandet.

Svensken har hatt stor suksess som trener i både inn- og utland, og det er hjembygda som nå skal gjøre stas på Manchester City-manageren.

Torsby Idrottsförening skal bygge en ny fotballhall, og navnet er allerede klart:

Svennis Erikssons Arena.

Lokalavisa Nya Wermlands-Tidningen skriver at anlegges skal være ferdigbygget i løpet av neste år - og Svennis kommer selv til å bidra med mye penger for å realisere prosjektet.

I 2009 feirer også idrettsklubben sitt 100-årsjubileum.

Det er ikke kjent hvor mye penger Eriksson selv vil bidra med, men det er en betydelig sum.

Navnevalget er begrunnet med at manageren i Sverige bare kalles Svennis - mens han i utlandet er kjent som Eriksson.

BYGGER HALL: Fotballmiljøet i Torsby skal bygge en ny hall - og vil oppkalle den etter bygdas store sønn, Sven-Göran Eriksson. Foto: REUTERS
BYGGER HALL: Fotballmiljøet i Torsby skal bygge en ny hall - og vil oppkalle den etter bygdas store sønn, Sven-Göran Eriksson. Foto: REUTERS Vis mer

- Vi har også fått et løfte fra Svennis om at han vil gi oss en stor del av sin prissamling, som kan stilles ut i hallen. Kanskje kan dette bli starten på et Svennis-museum, sier styreleder i Torsby IF, Sven-Olof Sahlström til NWT.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media