- Svennis får sparken etter VM

Engelske aviser gir dommen.

(Dagbladet.no): Ryktene flyr rundt Sven Göran Eriksson om dagen, etter skandaleoppslagene i News of the World. Journalister utkledd som sjeiker lurte svensken til enkelte innrømmelser som FA nå begynner å se konsekvensene av.

Det mest graverende for Erikssons jobb har nok vært hans beskyldninger om at flere toppklubber i England er korrupte, og det har også blitt hardest for engelske FA, og tabloidavisene å svelge.

Ser etter ny mann

Avisa The Sun uttaler på sin sportslederplass at svenskens tid i England nå er omme, iallfall etter VM i sommer. England kan begynne å se etter en ny sterk mann å legge på pinebenken.

The Sun legger ikke skjul på sine meninger.

«Han (Svennis) og agent Athole Stills kan breke alt de vil....»

Men Sun er ikke alene om å forutse svenskens avgang. Også den tyngre avisen The Times virker overbevist om at Eriksson må gå.

Britiske aviser er ikke spesielt imponert over svenskens oppførsel på fotballens kongetrone i øyriket. Først ville Eriksson ha Fergusons jobb i Manchester United, og han var lenge i samtaler med klubben. Den avtalen falt gjennom da Sir Alex bestemte seg for å fortsette i jobben.

SKANDALEFORFULGT: Det vil seg ikke helt for Sven Göran Eriksson. Først sex-skandaler, så klubb-skandaler, og nå korrupsjons-skandaler. Foto: Scanpix
SKANDALEFORFULGT: Det vil seg ikke helt for Sven Göran Eriksson. Først sex-skandaler, så klubb-skandaler, og nå korrupsjons-skandaler. Foto: Scanpix Vis mer

Deretter prøvde Eriksson seg på Ranieris jobb i Chelsea. Det resulterte bare i lønnshopp fra FA-sjefene.

Alt ifølge britisk presse.

«Denne gangen har han gått for langt», skriver Storbritannias største avis.

Fortsetter til sommeren

Om Svennis skal løses fra kontrakten, vil det tidligst skje etter sommerens VM. Ingen er interesserte i å skape ufred og ustabilitet i det engelske landslaget så tett opp mot et mesterskap avisene som vanlig mener England har stor sjanse til å vinne.

Brian Barwick, sjefen for FA, har kalt inn svensken til møte idag, men han har allerede bedt om at Eriksson skal få fred fram mot mesterskapet.

- Beskyldningene som ble fremsatt forrige uke har ikke vært bra for fotballen, sier Barwick.

- Men FA innser betydningen av å støtte Sven og landslaget opp mot og under mesterskapet i sommer.

The Times siterer kilder innenfor FAs hovedkvarter i London, og navngir mulige etterfølgere i sjefsstolen. Guus Hiddink, Luiz Felipe Scolari, «Big Sam» Allardyce, Steve McClaren, Stuart Pearce og Alan Curbishley er alle navn avisen mener har vist interesse for jobben.

Men prosessen kan koste FA dyrt, iallfall økonomisk. Svennis sitter på en lukrativ avtale med i overkant av 50 millioner norske kroner årlig, og har to og et halvt år igjen av kontrakten.

Debatt

Synes du Svennis har gjort en god jobb for England? Si din mening her.