Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Svennis» fikk sparken i kinesiske Shenzhen

Den svenske fotballtreneren Sven-Göran Eriksson er løst fra kontrakten med kinesiske Shenzhen FC etter en rekke svake resultater.

SPARKET: Sven-Göran Eriksson fikk sparken i kinesiske Shenzhen etter svake resultater. Foto: AFP PHOTO / Johannes EISELE
SPARKET: Sven-Göran Eriksson fikk sparken i kinesiske Shenzhen etter svake resultater. Foto: AFP PHOTO / Johannes EISELE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Svennis» overtok som trener i Shenzhen i desember etter han måtte gi seg i Shanghai SIPG.

Shenzhen har ikke vunnet en kamp siden midten av april og står i fare for ikke å klare opprykk fra nivå to i kinesisk fotball. Meritterte Eriksson får likevel gode skussmål fra klubben han nå skilles fra.

– Treneren forlater klubben etter vennskapelige samtaler. Vi har samarbeidet med Eriksson med glede, og vi beundrer også hans eleganse og verdighet, het det i en pressemelding fra Shenzhen FC.

Eriksson har trent tre klubber i Kina. Før det har han vært landslagssjef for England, Mexico og Elfenbenskysten og hovedtrener i en rekke europeiske storklubber.

(NTB)

Hele Norges coronakart