Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svennis forhandler med Nord-Korea

Kan bli VM-klar.

TIL KINA: Notts Countys klubbdirektør Peter Trembling (i midten) tar med seg Sven-Göran Eriksson til Kina for å forhandle med Nord-Korea om en utlånsavtale. Manager Ian McParland (t.v.) fikk for øvrig sparken på mandag.Foto: Paul Ellis, AFP/Scanpix
TIL KINA: Notts Countys klubbdirektør Peter Trembling (i midten) tar med seg Sven-Göran Eriksson til Kina for å forhandle med Nord-Korea om en utlånsavtale. Manager Ian McParland (t.v.) fikk for øvrig sparken på mandag.Foto: Paul Ellis, AFP/Scanpix Vis mer

||| SISTE: Notts County benekter kontakt med det nordkoreanske forbundet.

(Dagbladet.no): Sven-Göran Eriksson reiser denne uka til Beijing sammen med sjefen sin i Notts County, klubbdirektør Peter Trembling.

Der skal de ifølge The Guardian blant annet møte representanter for det nordkoreanske fotballforbundet.

Kommuniststaten er klar for fotball-VM for første gang siden 1966, og skal ifølge den engelske avisa være klar for å låne Svennis av Notts County, der han jobber som sportsdirektør.

Nord-Koreas ambassade i London antyder overfor The Guardian at det kan komme en uttalelse i løpet av to-tre uker.

Nord-Korea ligger på 90. plass på Fifa-rankingen.

Svennis har også blitt lansert som aktuell sjef for fødelandet Sverige, og vennen og tidligere Norge-trener Tord Grip har sagt at han tror Svennis er interessert.

I Aftonbladets avstemning fra helga, stemte over halvparten av 110 000 svensker på Svennis som sin favoritt til jobben. Det var riktignok før noen inkluderte veterankaptein Henke Larsson i avstemningen.

Aftonbladet har skrevet om skepsis i det svenske forbundsstyret overfor Svennis, både fordi han er ventet å bli en meget dyr løsning, og fordi han har vært så lenge borte fra svensk fotball.

Svennis skal imidlertid ha blitt rørt av den massive støtten blant folket.

- Han har selv sagt at det er smigrende at navnet hans nevnes i disse sammenhengene, i alle undersøkelser om hva folket og spillerne synes, sier agent Lars Sternmarker.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling