Svennis forlot FA-møte uten et ord

Forklarte seg om bestikkelses-anklager.

(Dagbladet.no): Sven-Göran Eriksson forlot lokalene til det engelske fotballforbundet (FA) uten å si et ord til det massive presseombudet i ettermiddag.

Under blitsregnet strenet han rett inn i en ventende bil, og kjørte vekk.

Svensken var innkalt av FA for å utdype hva han mente med antydningene om at tre Premier League-klubber er innblandet i bestikkelser og tvilsomme pengetransaksjoner i forbindelse med overganger.

Krever at Svennis går 

Engelske medier tror Eriksson må gå av som landslagssjef etter sommerens VM.Avisa The Sun skrev på lederplass i dag at en kunngjøring om at Svennis fratrer jobben etter VM vil roe gemyttene.

Det har helt siden ansettelsen av Svennis vært tungt for engelskmennene å svelge at en utlending innehar det som har vært omtalt landets nest viktigste jobb - faktisk etter statsministerposten.

Falske sjeiker

To uker på rad har søndagsavisa News of the World servert kontroversielle uttalelser fra Svennis. Avisas reportere ga seg ut for å være sjeiker med ønske om å starte et fotballakademi i Dubai.

BRØYTER VEI: En politimann måtte hjelpe Sven-Göran Eriksson gjennom mengden av journalister på vei ut fra FA-lokalene i ettermiddag. Svennis smilte forsiktig, men sa ikke et ord til pressen. Foto: Reuters/Scanpix
BRØYTER VEI: En politimann måtte hjelpe Sven-Göran Eriksson gjennom mengden av journalister på vei ut fra FA-lokalene i ettermiddag. Svennis smilte forsiktig, men sa ikke et ord til pressen. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Svennis skal i samtalene ha foreslått at de i stedet kjøpte en toppklubb hvor han kunne bli trener fra og med høsten. Han hevdet også at han kunne få med seg spillere som Michael Owen og David Beckham.

I gårsdagens utgave av avisa fulgte påstandene om økonomisk uredelighet i tre klubber fra Englands øverste divisjon.

Svennis-agent slår tilbake

Erikssons agent Athole Still, som også deltok i samtalene i Dubai, kom i går med en pressemelding i sakens anledning. Meldingen er gjengitt hos BBC, og inneholdt følgende punkter:

• Eriksson og Still sa ikke på noe tidspunkt at «toppklubber i Premier League er hjemsøkt av korrupsjon».

• Grundig lesning av avisartiklene viser at både Eriksson og Still konverserte over emner brakt på banen av vertene sine, og som allerede blir diskutert i fotballkretser og i media.

• Eriksson eller Still hevdet aldri på noe tidspunkt å ha beviser for ulovlige overgangssaker innen fotballen.

• I går var Still tilstede på et møte med FA på forespørsel fra direktør Brian Barwick. Eriksson og Still vil samarbeide fullstendig i videre diskusjoner i FA.