«Svennis from heaven»

LONDON (Dagbladet): ABBA, Volvo og Saab er merkevarer, men nå kjøper England svensken med opelhår, Sven-Göran Eriksson. I ettermiddag synges det «Svennis from heaven» hvis finnene bankes på Anfield.

En bane Eriksson mener skal være Beckhams lekegrind.

- I dag må de engelske tilskuerne klare å glemme rivaliseringen mellom Liverpool og Manchester United. Alle må stå bak England og kaptein David Beckham. Laget trenger det, og Beckham trenger det, sa Eriksson under pressekonferansen i går.

Bakgrunnen for Eriksson uttalelse kom etter at Beckham sa han fryktet en strøm av skjellsord når han løper ut for å lede England på alle baners mormor, Anfield. Om de engelske horder hører på svensken, vel det er en annen sak, men kanskje. Ettersom den smilende med briller har satt seg i respekt.

- Han er utradisjonell og veldig tilstede. Han har fin humor, svarer godt for seg, snakket godt engelsk og han oser av fotballkunnskaper, var omdømmet blant engelske journalister Dagbladet snakket med i går.

De liker også at han hadde lagt ned totalforbud mot alkohol under landslagssamlingene.

Ei kålrot

Men, populariteten var ikke stor da Eriksson ankom London for å ta over etter Kevin Keegan. De britiske tabloidene veltet seg i harme...«at England av alle, den moderne fotballens vugge, skulle ansette en utlending som sjef. Det er en nasjonal skam».

- Før hadde vi en turnips, nå får vi en swede (kålrot), skrev The Sun, som ville ha Terry Venables tilbake. Det fikk de ikke, og i dag skinner sola også på Eriksson. Blant annet fordi Spania ble slått 3-0, og fordi han og Tord Grip viser seg fram der folk spiller fotball.

Mer enn Arne

Paret har de siste månedene sett flere kamper per uke enn Arne Scheie. Eriksson har vært på en endeløs signingsferd fra Higbury til Old Trafford, fra Stamford Bridge til Stadium of Light. Uke etter uke for å notere og analysere hver eneste knott. Det har foreløpig resultert i at England i dag framstår mer spennende enn på mange år. Nå satses det på noen erfarne spillere, og et lass med sultne proffe ungdommer.

  • Så inntil klokka 18.00 i dag er Eriksson en helt, men som alle veit. Blir det 0- 1 mot Finland, da er svensken finish .
BLID SJEF: Sven-Göran Eriksson.