Svennis fryktet å tape mot Norge

Passet bedre å møte Ungarn i VM-oppkjøringen.

(Dagbladet.no): I et intervju med Dagbladet 20. mai i fjor ba England-sjef Sven Göran Eriksson Åge Hareide om å ringe når som helst dersom han ønsket en landskamp mot England.

På det tidspunktet hadde England to ledige datoer i mai 2006.

- Går vi til VM, trenger vi motstandere på disse datoene. Det er bare å be Åge om å ringe meg, sa han.

- De ville gitt alt

Men etter å ha slått Ungarn 3-1 i går avslørte svensken at han bevisst hadde valgt bort en kamp mot nettopp Norge.

- Engelsk fotball er religion i Norge og i hele Norden. Slik har det vært de siste 30-40 åra, og de ville gitt alt for å slå oss. Det er viktig å vinne de siste kampene før VM, og da passet det bedre å møte Ungarn enn Norge nå, sier Eriksson i dagens papirutgave av Dagbladet.

Godt tak på England

Svennis respekt for Norge er ikke helt ubegrunnet: Engelskmennene har ikke slått oss siden 1980, da de vant 4-0 hjemme på Wembley. Siden har Norge vunnet 2-1 i 1981, spilt 1-1 på Wembley i 1993, vunnet 2-0 på Ullevaal i 1993, og spilt 0-0 både på Wembley i 1994 og på Ullevaal i 1995.

DROPPET NORGE: I går møtte England Ungarn i sin nest siste oppkjøringskamp til VM. Det kunne vært Norge, men Svennis var redd for å tape. Foto: REUTERS
DROPPET NORGE: I går møtte England Ungarn i sin nest siste oppkjøringskamp til VM. Det kunne vært Norge, men Svennis var redd for å tape. Foto: REUTERS Vis mer

• Din mening: Har Svennis grunn til å frykte tap mot Norge?

Svennis fryktet å tape mot Norge
<B>PRAKTMÅL:</B> Her setter Lars Bohinen inn 2-0 bak England-keeper Chris Woods i VM-kvalifiseringen i 1993. Arne Scheie og resten av Norge gikk bananas.