Svennis fryktet norsk seier

Sven-Göran Eriksson fikk banket selvtillit inn i spillerne sine med seieren over Ungarn i går. Men Norge torde han ikke møte i VM-oppkjøringen.

OSLO/MANCHESTER (Dagbladet): Englands svenske landslagssjef legger ikke skjul på at Åge Hareides menn ville vært en perfekt sparringpartner som forberedelse til VM-kampen mot Sverige i Köln 20. juni.

På pressekonferansen etter 3- 1-seieren på Old Trafford i Manchester i går la han ikke skjul på at han helt bevisst valgte bort en kamp mot Norge.

-  Engelsk fotball er religion i Norge og hele Norden. Slik har det vært de siste 30- 40 åra, og de ville gitt alt for å slå oss. Det er viktig å vinne de siste kampene før VM, og da passet det bedre å møte Ungarn enn Norge nå, sa Sven-Göran Eriksson.

Jamaica førstkommende lørdag er Englands siste test før VM-avreisen, og landslagskaptein David Beckham (31) hyller samholdet i laget snaue to uker før VM-sluttspillet starter.

To målgivende

-  Lagånden i landslaget har aldri vært bedre. Jeg gleder meg stort til å få oppleve dette mesterskapet sammen med lagkameratene mine, sa Beckham til den spanske utgaven av magasinet FHM i forkant av treningskampen mot Ungarn på Old Trafford seint i går kveld.

Moralen i laget var iallfall ikke noe dårligere etter 3- 1-seieren i går. Etter sjansefattige første 40 minutter tok kampen nesten fyr i Manchester:

Steven Gerrard filmet seg til straffespark som Frank Lampard misbrukte, og Michael Owen nikket returen i tverrliggeren. Like etter nikket Joe Cole et Beckham-innlegg i stanga, og Ungarns Laszlo Eger smalt klareringen i tverrliggeren og ut.

GLEDER SEG: Englands kaptein David Beckham, her i kamp med Ungarns Peter Halmosi, er stor optimist foran starten i Fotball-VM om ei drøy uke. -  Jeg gleder meg stort til å få oppleve dette mesterskapet sammen med lagkameratene mine, sier Beckham. Foto: DARREN STAPLES/REUTERS/SCANPIX
GLEDER SEG: Englands kaptein David Beckham, her i kamp med Ungarns Peter Halmosi, er stor optimist foran starten i Fotball-VM om ei drøy uke. - Jeg gleder meg stort til å få oppleve dette mesterskapet sammen med lagkameratene mine, sier Beckham. Foto: DARREN STAPLES/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Etter pause fortsatte Beckham & co. å fyre på alle sylindrene. Ungarerne ble lurt gang på gang av frekke og presise engelske kombinasjoner, og Beckham viste at høyrebeinet hans trolig kommer til å bli et av de farligste i VM-sluttspillet.

Steven Gerrards 1- 0-scoring og John Terrys 2- 0-mål kom begge etter presise innlegg fra Real Madrid-spilleren. Det var Terrys første landslagsmål i sin 23. landskamp.

Tror på gull

Pal Dardai reduserte med et fantastisk skudd opp i krysset fra drøye 20 meter, før innbytter Peter Crouch fra Liverpool seks minutter før slutt avgjorde kampen med en utsøkt vending og presist skudd i motsatt hjørne fra 16 meter.

England spilte i 4- 1- 4- 1 formasjonen de trolig vil velge i VM. Med Wayne Rooney fortsatt ute fikk Steven Gerrard oppgaven som hengende spiss bak Michael Owen.

-  Det var stort press på meg for å fylle Rooneys rolle. Jeg vil aldri bli så god som han på den plassen, men jeg trivdes uansett, og det viktigste er at vi vant komfortabelt. Vi kunne ledet med to eller tre til pause, men var mer effektive i andre omgang, sa Gerrard til BBC1.

Beckham mener det engelske laget er godt nok til å vinne nasjonens første VM-gull siden 1966.

-  Jeg håper vi vinner VM. Vi har jobbet hardt og vi er kvalifisert som vinnere av vår kvalifiseringsgruppe. Vi skal reise til Tyskland og gi alt vi har. Selvsagt trenger man alltid flaks for å vinne, men vi har talentet som trengs, en stor trener, og våre fantastiske fans, sier en optimistisk David Beckham.

Svennis fryktet norsk seier

Straffetrøbbel

Om England skal gå hele veien i Tyskland ser det derimot ut til at de må trene mer på straffer. David Beckham har overlatt det hovedansvaret til Frank Lampard etter sine to straffemisser i 2004-EM og én i kvalifiseringen til det mesterskapet.

Men Lampard klarte ikke å overliste Ungarns gode keeper Gabor Kiraly da han fikk sjansen fra straffemerket i går. Chelsea-spilleren tar neppe med seg masse selvtillit i forhold til eventuelt nye straffespark som venter England i VM-sluttspillet.

<B>3- 1:</B> Peter Crouch var glad etter sitt aller første mål for England.
VILLE VINNE: Sven-Göran Eriksson.