Svennis håper på regn

Sven-Göran Eriksson har lagt en slagplan - som inkluderer engelsk vær i Japan.

Sven-Göran Eriksson blir trolig adlet med VM-gull for England. Svensken må bare slå Brasil i kvartfinalen, så knuse vinneren av Senegal-Tyrkia i semifinalen - før de møter Tyskland, USA, Sør-Korea eller Spania i finalen.

I første omgang konsentrerer Svennis seg om Brasil i Shizuoka. Og han har ei lang liste med grunner til at engelskmennene skal stoppe Rivaldo, Ronaldo og Ronaldhino.

- Vi må spille like bra som vi gjorde mot Argentina hvis vi skal slå Brasil, sier Svennis til BBC.

- Stor batalje

Han trekker fram forsvarsklippene Rio Ferdinand og Sol Campbell som Englands beste våpen.

- Vi har kanskje det beste forsvaret, og fredag tror jeg vi kommer til å møte det beste angrepet. Det blir en stor batalje og en interessant kamp.

Svennis håper også værgudene gir fordel England. Han har med glede fått med seg kraftig nedbør i flere kamper den siste uka.

- La oss håpe det regner litt. Vi er vant til regn i England.

Treneren fra Torsby regner også med at Michael Owen og Paul Scholes bidrar til å nedkjempe England. Begge fikk intensiv hehandling i går.

- Jeg tror at alle er friske fredag. I går hadde vi to, tre som ikke trente, men de har bare små problemer. Jeg er nesten sikker på at Owen og Scholes er klare.

- Jeg er optimist

Svennis er ikke i tvil om at Brasil kan slås.

- Jeg er optimist. Hvis vi kan få til en reprise av opptredenen mot Argentina, kan vi slå dem. Det blir ikke lett, selvfølgelig.

Og det skal heller ikke være lett å være favoritt i dette VM. I går forsvant også Italia ut av mesterskapet.

- Klart folk sier Brasil er favoritter, de har vunnet alle kampene sine. Men i dette VM har det vært så mange overraskelser at du aldri vet hva som skjer, sier kaptein David Beckham.

(Dagbladet.no)

BIG IN JAPAN:</B> Sven-Göran Eriksson er optimist foran kampen mot Brasil. Foto: SCANPIX/REUTERS