Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Svennis har fått nok

Trakk seg fra Fifa-seminar på grunn av kritikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sven-Göran Eriksson har trukket seg som gjesteforeleser under et Fifa-seminar i Berlin.

Grunnen er den kontinuerlige kritikken av jobben han gjorde som sjef for England, sier landsmannen og Uefa-president Lennart Johansson ifølge nyhetsbyrået PA.

- Han har fått nok. Han synes folk har sagt hva for en dritt han er og hvor inkompetent han er. Og bare fordi England har vunnet en kamp nå, snakker folk om hvor dårlig han var, sier Johansson.

Vil beholde æren

Han hevder at Svennis føler han har lite å vinne ved å dukke opp på Fifa-seminaret.

- Han har pengene sine, og vil fortsatt forsøke å beholde æren i stedet for å stå her i Berlin uten at noen hører på ham fordi han mislyktes i å hente VM-trofeet hjem til England, sier Johansson.

Tre kvartfinaler

England har kommet til kvartfinalen i de tre mesterskapene de har vært under svenskens ledelse: VM i 2002 og 2006 og EM i 2004.

Det har ikke vært godt nok for engelskmennene. Blant annet har den tidligere landslagsstopperen Terry Butcher hevdet at Svennis forlot laget «uten framskritt siden han overtok», ifølge BBC.

Svennis skulle forelest på Fifa-seminaret sammen med blant annet Italias VM-gulltrener Marcello Lippi og Raymond Domenech, men meldte forfall i helga.

• Din mening: Er kritikken av Sven-Göran Eriksson berettiget, eller har engelskmennene urealistiske forventinger?

LEI: Sven-Göran Eriksson trakk seg fra ukas Fifa-seminar fordi han er lei av kritikken mot ham, hevder Lennart Johansson.
KLAR TALE: Mens Svennis selv pleier å uttrykke seg forsiktig, tar Uefa-president Lennart Johansson fram sterkere gloser for å forklare hvordan landsmannen føler det.