Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Svennis, Hoff, Hareide, By Rise og Bengtsson

Rykteflom om ny VIF-trener.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Halvannet døgn etter Kjetil Rekdals avskjed i Vålerenga striregner det rykter om etterfølgeren.

- Jeg har fått høre mer enn ti trenernavn som skal være aktuelle, og da snakker vi om trenere i Norden som står uten jobb eller som er i en klubb der Vålerenga er et skritt opp, sier Klanen-talsmann Kjell Henning Thon til Dagbladet.no.

Semb oddsfavoritt

Flere bookmakere har lagt ut lister der en rekke navn lanseres som kandidater. Tidligere England-sjef Sven-Göran Eriksson gir 500 i odds. Tidligere VIF-toppscorer Jørn Andersen figurerer høyt oppe hos flere, det samme gjør avtroppende Hammarby-sjef Anders Linderoth.

Nils Johan Semb, som allerede skal være ønsket av VIF er den aller største oddsfavoritten.

Thon bidrar på oppfordring med navn som Per-Mathias Høgmo, Knut Torbjørn Eggen, Arne Sandstø, Bengt Eriksen, Tore André Flo og Iver Morten Normark.

Bare tull og tøys? Kanskje, men det er ikke måte på hvilke navn som dras opp når fotballfolk setter seg ned og snakker. Og det gjør de ofte.

- Hvis du nevner 100 navn, så treffer du sikkert rett person som kommer til å ta over Vålerenga. Vi må ha en trener som de fleste har hørt om, sier supportertalsmannen.

RYKTENAVN: Jørn Andersen og Knut Torbjørn Eggen, tidligere FFK-spiss og nåværende trener i FFK, er navn som er nevnt på ryktebørsen som Rekdal-etterfølgere. Arkivfoto:  John T. Pedersen/Dagbladet
RYKTENAVN: Jørn Andersen og Knut Torbjørn Eggen, tidligere FFK-spiss og nåværende trener i FFK, er navn som er nevnt på ryktebørsen som Rekdal-etterfølgere. Arkivfoto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer

I mellomtida lurer Vålerenga-fansen videre på ulike nettforum og puber. Thon mener det sikkert er 20-30 rykter om konkrete navn som svever rundt.

- Foreløpig er det lite hold i noe. Jeg oppfatter ikke det som reelle rykter.

- Er det noen dere ikke vil ha?

- På lista over folk vi ikke vil ha er Tom Nordlie den eneste jeg kan bidra med. Nordlie, Hoff, Hoff eller Gunder Bengtsson håper vi ikke er aktuelle, sier Thon.

Myhre skal ha ro

Petter Myhre får sjansen ut sesongen, og det er et valg VIF-fansen er komfortable med.

- Petter er en veldig bra kar, og jeg tror det er bedre å ha en langsiktig midlertidig løsning som jobber med ting ut sesongen. Jeg tror det er bra med ro, sier Klanen-talsmannen.

VIF-fansen innser at det ikke er noen lett jobb å erstatte selveste «I».

image: - Svennis, Hoff, Hareide, By Rise og Bengtsson

- Det kreves en viss pondus og medietekke, og en evne til å takle supportere. Det er mange ting som kreves for å bli trener i Vålerenga, sier Thon.

KANDIDATER? Nils Johan Semb er favoritt, men også landslagssjef Åge Hareide er det mulig å spille på hos bookmakere.
TILBAKE TIL NORGE? Mange har merket seg at tidligere Stabæk-trener Anders Linderoth forlater Hammerby ved sesongslutt.