Svennis hyller Schmeichel

Men nullen sprakk etter 350 minutter.

(Dagbladet.no): Arsenal – Manchester City 1-0.

For ei uke siden så hele verdens United-supportere at laget deres stanget resultatløst mot et potte tett City-forsvar, med en strålende Kasper Schmeichel som skansen bak.

I åtti minutter så det ut til at Arsenal-fansen skulle få oppleve det samme på Emirates i dag, men etter 350 minutter uten baklengs sprakk endelig nullen for Manchester City og den unge dansken.

Schmeichel gjorde sitt da han reddet straffe tjue minutter før slutt, men Cesc Fabregas’ kontante avslutning ti minutter senere klarte han ikke stoppe, og dermed var det slutt på moroa.

- Kasper kunne ikke gjøre noe med målet, det var utakbart. Vi spilte en delvis god kamp, nå blir det spennende å se hvordan vi reagerer på et tap, sier City-manager Sven-Göran Eriksson, ifølge NTB.

Svensken fullroser den unge dansken, som har spilt strålende for de lyseblå i sesonginnledningen.

- Etter å ha sett ham for første gang sa jeg at jeg bare ville kjøpe en ny keeper om vi fant en ny Petr Cech eller noe sånt. Slik han spiller nå, kan vi ikke be ham om noe mer, sier Eriksson.

Arsenal styrte det meste

NESTEN-HELT: Kasper Schmeichel reddet straffen fra Robin van Persie, men ti minutter senere ble han endelig lurt av Cesc Fabregas. Nå vet han hvordan det er å slippe inn mål i Premier League også. Foto: KIERAN DOHERTY/REUTERS/SCANPIX
NESTEN-HELT: Kasper Schmeichel reddet straffen fra Robin van Persie, men ti minutter senere ble han endelig lurt av Cesc Fabregas. Nå vet han hvordan det er å slippe inn mål i Premier League også. Foto: KIERAN DOHERTY/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Hjemmelaget var best fra start, men City forsvarte seg som vanlig godt.

Etter fem minutter kom kampens første mulighet for Arsenal, da Robin van Persie knallet ballen like over fra 20 meter.

Arsenal var kanskje klart det førende laget, laget skapte flest sjanser, men City kom også til muligheter.

En stor en kom etter ti minutters spill, etter et angrep en god Martin Petrov dro i gang. Petrov spilte fram Michael Johnson, men returpasningen ødela noe av tempoet i kontringen, og Petrovs skudd gikk til slutt en meter til side for mål.

Like etter burde kanskje Elano ha spilt fri en av de to han hadde med seg mot én Arsenalforsvarer, men i stedet skjøt han rett på Almunia, og det sto fortsatt 0-0.

Robin van Persie var centimetre fra å gi Arsenal ledelsen ti minutter før pause. Emmanuel Adebayor dro av to City-forsvarere, spilte Fabregas inn i feltet, og ungguttens lave crosser var bare å spasere i mål. Men Van Persie skled inn på bakre noen tideler for seint, og ballen forsvant ut over kortlinja.

Fortsatte presset etter pause

Arsenal kom ut av garderoben med planer om å fortsette presset, og klarte det til tider. Men City var farlige på kontringer, og fikk også omgangens første store.

Svennis hyller Schmeichel

Martin Petrov forsøkte seg med et skudd fra skrå vinkel etter et kvarter, men markkryperen suste så vidt forbi feil side av stolpen.

Fire minutter senere burde Emile Mpenza gitt City en ufortjent ledelse.

Belgieren kom totalt alene mot Almunia i Arsenal-buret, men litt somling og en uinspirert avslutning gjorde det lett for keeperen, og det fortsatte målløst på Emirates.

Schmeichel reddet straffe

Etter 67 minutter var det klart for Kasper Schmeichels store øyeblikk.

Stortalentet Micah Richards la Aleksander Hleb i bakken inne i feltet, og trodde et øyeblikk han hadde kommet unna med det. Men linjemannen veivet med flagget, og Robin van Persie fikk muligheten til å bryte Citys imponerende rekke uten baklengs.

Kasper Schmeichel brukte noe av sin nedarvede pondus, og hvisket noen ord i øret på nederlenderen, før han droppet ballen på elleve meter. Og det så ut til å fungere, for van Persie lukket øynene og klinte til – rett på dansken.

Fortsatt uten nettsus bak ryggen, og på vei mot 360 minutter i den situasjonen, kunne Schmeichel plutselig blitt helten for Manchester City.

Men Cesc Fabregas hadde andre planer, og etter 350 minutter var det slutt på moroa for den unge dansken.

Aleksander Hleb plukket ut spanjolen inne i feltet, og Fabregas viste at nok var nok. Han vendte lynkjapt, og smalt ballen opp i nettaket.

Dansken nær scoring

Det holdt ikke helt ut for Kasper Schmeichel på Emirates, og han var nok kanskje ikke helt fornøyd med måten nullen sprakk på heller.

Så da han gikk opp på corner på overtid, begynte det nesten å lukte eventyravslutning på Emirates. Schmeichel steg til værs, var i duellen som endte i en god heading, men Almunia sto i veien.

Det endte 1-0.

Arsenal er på vinnersporet, mens Manchester City og Kasper Schmeichel slapp inn årets første, og kom seg litt nærmere jorda igjen.

Arsenal-manager Arséne Wenger er fornøyd.

- Vi vant i sluttsekundene mot Fulham, vi scoret andremålet mot Praha helt mot slutten, vi bommet på straffe men vant likevel i dag. Det er bevis for hvor dette laget er på vei, og for fremgangen vår, sier Wenger, ifølge nyhetsbyrået PA.

STOPPET SVENNIS: Manchester City sto uten tap denne sesongen, men Cesc Fabregas stoppet seiersrekka med sin scoring ti minutter før slutt.