ENDTE OPP I VM: Sven-Göran Eriksson krangler med det svenske fotballforbundet om han egentlig fikk et tilbud. Her leder han det ivorianske landslaget under en treningsleir i Sveits. Foto: AFP/SEBASTIAN DERUNGS
ENDTE OPP I VM: Sven-Göran Eriksson krangler med det svenske fotballforbundet om han egentlig fikk et tilbud. Her leder han det ivorianske landslaget under en treningsleir i Sveits. Foto: AFP/SEBASTIAN DERUNGSVis mer

Svennis i Hamrén-krangel med Sverige

Hvem ble spurt først?

|||(Dagbladet): Sven-Göran Eriksson leder Elfenbens-kysten i VM i sommer.

Han kunne vært svensk landslagssjef, mener 62-åringen selv. Veteren-treneren forteller til det svenske fotballmagasinet Offside at han fikk tilbudet før RBK-trener Erik Hamrén ble ansatt.

Svennis uttalelser står i skarp kontrast til det svenske fotballforbundets versjon. Fotballpresident Lars Åke Agrell utbasunerte i november i fjor at Hamrén var førstevalget.

- Lagrell kommer ikke til å like det jeg sier nå, men jeg vet ikke hvorfor han sa det han sa. Han ringte meg forrige høst og spurte meg om jeg ville ha jobben. Jeg svarte «ja, denne gangen er jeg kanskje interessert». Han sa «du får jobben, men tenk deg om noen dager», sier Svennis til fotballmagasinet ifølge Aftonbladet.

Takket nei

Altså var Svennis kanskje den svenskene egentlig ville ha, på tross av Lagrells uttalelelser om Hamrén som eneste kandidat. Og veterantreneren forstår ikke hvorfor Lagrell ikke legger kortene på bordet.

- Ja, kanskje han ville forsvare Erik Hamrén. Han ville at Erik skulle føle han var førstevalget, og sånn kan gjerne Lagrell tenke. Men da er det bedre at han ikke sier noe, enn at han går ut og snakker tull, sier Svennis.

Svennis sier han takket nei til Sverige fordi det ikke lot seg kombinere med direktørstillingen i Notts County. Beskjeden han da fikk fra Lagrell var å holde henvendelsen for seg selv.

- «Selvsagt kan jeg det», sa jeg. Så går han ut og sier... Ja, jeg vet egentlig ikke hva han sa.

Snakket aldri om penger
Lagrell hjelper gjerne til, han fastslår overfor Aftonbladet at Svennis' versjon er helt feil. Den tidligere City- og Lazio-treneren fikk nemlig aldri noe konkret tilbud av Sverige.

— Vi kom aldri så langt som til økonomien. Det er direkte avgjørende. Vi er aldri klare for å betale hva som helst, det finnes ingen Elfenbenskyst-avtale i Sverige. Hvis vi ikke snakket økonomi med Svennis, hvordan kan da alt være klart? sier Lagrell.

Han står på at Hamrén er den eneste som fikk en forespørsel om å bli landslagssjef, og forklarer kjeklingen slik:

- Svennis har interesse av å framstå som den som kunne få jobben.

Hamrén er nå den svenske landslagstreneren på heltid, han forlot Trondheim i går etter avslutningskampen mot Viking mandag kveld.

FØRSTEVALG? RBK-trener Erik Hamrén takket for seg i Rosenborg mandag, nå krangler svenskene om han var den forbundet ringte først. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
FØRSTEVALG? RBK-trener Erik Hamrén takket for seg i Rosenborg mandag, nå krangler svenskene om han var den forbundet ringte først. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix Vis mer