Svennis inn på teppet til FA

Må utdype korrupsjons-anklagene.

(Dagbladet.no): Det engelske fotballforbundet (FA) vil snakke nærmere med Sven-Göran Eriksson om korrupsjons-anklagene mot tre Premier League-lag, som han angivelig skal ha framsatt overfor den engelske søndagstabloiden News of the World.

FA ba i dag morges News of the World om å gi dem detaljer om samtalene som skal ha funnet sted i Dubai, skriver forbundet på sin hjemmeside.

Og Svennis må utdype beskyldningene om bestikkelser som kom fram i dagens artikkel. FA omtaler det som standardprosedyre i slike saker, som i tilfellet med Luton-manager Mike Newell og QPR-manager Ian Holloway som begge nylig har hevdet at det forekommer bestikkelser i engelsk toppfotball.

Sjeike-reportere

Eriksons kommentarer til News of the World falt under omdiskuterte omstendigheter.

To av avisas reportere utga seg for å være rike sjeiker og kontaktet Svennis med en oppdiktet historie om at de ville starte et fotballakademi i Dubai.

Denne uka forteller avisa at Svennis skal ha navngitt tre Premier League-klubber som driver urent spill i forbindelse med overgangssaker.

Sist uke hevdet News of the World at Eriksson blant annet foreslo at «sjeikene» burde kjøpe en Premier League-klubb, hvor han så kunne bli trener allerede kommende sesong.

PÅ PLASS SOM VANLIG: Svennis går ikke i dekning på grunn av kontroversielle avisartikler. Her er han på plass under dagens storkamp på Old Trafford. Foto: AP/Scanpix
PÅ PLASS SOM VANLIG: Svennis går ikke i dekning på grunn av kontroversielle avisartikler. Her er han på plass under dagens storkamp på Old Trafford. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Dersom han virkelig har sagt dette, er det meget uheldig for svensken, som har kontrakt som Englands landslagstrener fram til 2008.

Støtter Svennis

Toppsjefen i FA, Brian Barwick, bedyrer imidlertid at forbundet vil støtte Eriksson.

- FA forstår viktigheten av å støtte opp om Sven og det engelske laget i oppkjøringen til og under VM denne sommeren. Vi innser hvor viktig dette er for alle England-supportere og er fullstendig klar over vårt ansvar for å gi Sven og laget best mulig sjanse til suksess i Tyskland, sier han.

Samtidig innrømmer han at korrupsjons-anklagene den siste uka «ikke har vært bra for fotballens anseelse».

Til sak mot avisa

Sven-Göran Eriksson og hans agent Athole Still gikk til rettslige skritt mot tabloidavisa etter den første artikkelen.

FA ønsker også å intervjue Still, som har uttalt seg flittig i de omdiskuterte avisartiklene.

LOVER SVENNIS STØTTE: FA-direktør Brian Barwick lover at forbundet vil stille seg bak Sven-Göran Eriksson for å sikre Englands forberedelser til fotball-VM i sommer.