Svennis jubler for uavgjort mot Sverige

Slipper Tyskland.

(Dagbladet.no): Sverige - England 2-2.

En kamp med to omganger, en av de mest slitte klisjeer i britisk fotball. Ingenting passer likevel bedre enn det på gruppefinalen i Köln tirsdag kveld.

Henrik Larsson stakk fram tåa og fikset svensk utlikning bare sekunder før klokka viste 90 minutter. Det var ingenting svenskene fortjente mer tirsdag kveld.

Det holdt likevel ikke til noe annet enn andreplass i gruppe B. Og et møte med vertslandet Tyskland i åttendedelsfinalen. Men spurten tirsdag gir tro.

- Ja, det blir kult å spille mot dem. Jeg tror vi har en sjanse. Det blir artig å spille mot vertsnasjonen, sier Fredrik Ljungberg til Expressen.

Henrik Larsson er ikke skremt av den tyske maskinen, og berømmer sine lagkamerater etter kampen tirsdag.

- Det er alltid viktig å komme tilbake når du ligger under. Vi har en herlig lagmoral og gir aldri opp før siste spark, sier Henke til svensk tv.

England slipper med Ecuador som gruppevinner. Derfor gliser Svennis.

2-2 PÅ TAMPEN: Her får Henke Larsson pirket inn utliknigen i det 90. minutt. Foto: Scanpix/Reuters
2-2 PÅ TAMPEN: Her får Henke Larsson pirket inn utliknigen i det 90. minutt. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

- Det er det viktigste Jeg er glad for det, sier Sven-Göran Eriksson til britisk tv, formidlet av TV2.

Han har sett tyskerne, og synes det er en lettelse å møte ecuadorianerne.- Jeg er glad vi slipper å møte Tyskland,  de er bedre i hvert fall på papiret. Jeg så nesten hele matchen deres, og de er en vanskelig motstander, sier Svennis.

Scoret og reddet på streken

Da Steven Gerrard nikket England i føringen til 2-1 etter 86 minutter var det nesten det eneste fornuftige gutta fra balløye fikk til etter pause. Et perfekt innlegg fra Joe Cole, matchens tekniker, og reserven fra Liverpool stanget ballen kontrollert inn fra fem-seks meter.

- Det viktiste i dag var å toppe gruppa. Jeg synes vi var bedre i dag. Men vi sliter på dødballer, og det må vi ordne opp i, sier Gerrard.

Like før han scoret spilte innbytteren en hovedrolle på andre sida av banen, da han reddet Kim Källströms suser på streken. Det var en periode da svenskene jaget seiersmålet som ville gitt Ecuador i neste runde.

Lars Lagerbäcks gutter kom ut på banen etter hvilen med guts og innsats rennende av seg. Marcus Allbäck stanget inn utlikningen på rein vilje til 1-1, fra en corner etter 50 minutter.

To svenske treff i treverket

Svennis jubler for uavgjort mot Sverige

Seinere traff Olof Mellberg tverrliggeren, det samme gjorde Henrik Larsson via England-keeper Paul Robinson.- Vi ville vinne gruppa, og det gjorde vi. Men vi forsvarte oss ikke bra på dødballer, og det må vi ordne opp i. Sverige er sterke, sier Svennis.

Det er nesten ikke til å tro at det var samme to lag på banen, som før hvilen.

Da gikk England inn til garderoben med 1-0-ledelse, etter en magisk avslutning av Chelsea-ess Cole etter 35 min. Den tekniske kantspilleren sto på nesten 30 meter da han dempet ballen på brystet.

Han dunket til og ballen duppet som et kanonkule. Keeper Isaksson fikk noen fingre på ballen, men det holdt bare til å dytte kula enda lenger inn i krysset.

Sven-Göran Erikssons menn eide 1. omgang, og leverte skudd på skudd på det svenske målet. Cole terroriserte Niklas Alexandersson, en nødback.

Det så ut som England lett skulle fjerne den såkalte svenske forbannelsen, og levere landets første seier mot de gulblå siden 1968.

Nå er i stedet England klare for åttendelsfinalen mot Ecuador, og drømmen om det første VM-gullet siden 1966 lever videre hos de ballbesatte ved kanalen.

Owen på båre

VM-veien videre spilles trolig uten Michael Owen, som klasket i bakken da kneet ga etter under ham etter et drøyt minutt. Fra før var Svennis\' tynn i angrep.

I kveld var han tynn bakover også, svenskene gjorde som de ville når ballen var i lufta.

Den svenske England-treneren sliter også med en hissig Wayne Rooney, som på trass viftet iltert og kastet skoa i bakken da han ble byttet ut etter 70 minutter.

Men innbytteren var Gerrard, som viste at han kanskje er svaret på Englands spisskrise framover.

- Vi vet ikke hvor alvorlig det er, Michael skal undersøkes seinere. Han er selvsagt langt nede, sier Gerrard.

- Det ser ikke bra ut, sier Svennis til AP.

• Din kommentar: Hvem imponerte deg mest i kampen?

1-1: Marcus Allbäck nikker inn en corner.
2-1 TIL ENGLAND: Steven Gerrard utnytter sin ene sjanse.
1-0 TIL ENGLAND: Joe Cole fikk kjempetreff.