TIL RUSSLAND?: Den svenske fotballtreneren Sven-Göran Eriksson kan være på vei til russisk klubb.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
TIL RUSSLAND?: Den svenske fotballtreneren Sven-Göran Eriksson kan være på vei til russisk klubb. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Svennis kan bli treneren til Eto'o i russisk klubb

Betaler spissen 440 000 kroner om dagen.

(Dagbladet): Sven-Göran Eriksson er på jakter en ny arbeidsgiver etter at han fikk sparken i Leicester i slutten av oktober.

Nå kan den hardtsatsende russiske milliardklubben Anzji Makhatsjkala bli svenskens nye arbeidsgiver, skriver Aftonbladet.

Det er klubben som hentet Inter-stjernen Samuel Eto'o tidligere i år.

- Vi har pratet med dem, sier Svennis' agent, Carlos Carvalho.

- Akkurat nå er det ikke noe kontret tilbud, fortsetter han.

Anzji betalte Inter 25 millioner euro (cirka 195 millioner kroner) i overgangssum for den tidligere Real Madrid-, Mallorca- og Barcelona-spissen, ifølge la Gazzetta dello Sport.

Superlønn Eto'o er etter overgangen verdens beste betalte fotballspiller - med en fantasilønn verden aldri har sett maken til i fotballen.

Den italienske avisa skriver at 30-åringen vil motta 20,5 millioner euro i året (161 millioner kroner).

Det spilles 30 kamper i den russiske serien årlig. Forutsatt at Eto'o spiller samtlige minutter i samtlige 30 kamper, vil han tjene omtrent nøyaktig 1000 kroner per sekund på banen - eller 5,4 millioner kroner per kamp.

Det betyr også 13,4 millioner kroner i måneden, 3,1 millioner kroner i uka eller 440 000 kroner dagen.

Kan havne i Iran Men Anzji er ikke det eneste alternative til Svennis, som også har vært i kontakt med den iranske klubben Persepolis.

- Vi har ikke tatt noen avgjørelse, men jeg er usikker på om det blir noe mer med dem. Jeg skal snart snakke med Svennis, og da bestemmer vi oss, sier Carvalho til Aftonbladet.

Anzji trenes nå av den den brasilianske venstrebacken Roberto Carlos (37). Han er både spiller og manager.

I RUSSLAND: Tidligere Barcelona- og Inter-spiller Samuel Eto'o ble presentert som Anzji-spiller i september. Nå kan han få ny trener. Foto: AFP PHOTO / DMITRY KOSTYUKOV
I RUSSLAND: Tidligere Barcelona- og Inter-spiller Samuel Eto'o ble presentert som Anzji-spiller i september. Nå kan han få ny trener. Foto: AFP PHOTO / DMITRY KOSTYUKOV Vis mer